Op vrijdag 20 oktober waren wij bij The Musical of the Night in CPunt te Hoofddorp, geproduceerd door NDM Theaterproducties. Een show waarin vier solisten verschillende musical hits brengen die vallen onder het thema Halloween. Linda Verstraten (Titanic, Checkpoint Charlie), Shay Lachman (Op zoek naar Danny en Sandy, Aladdin), Richard Spijkers (Beauty and the Beast, Les Misérables) en Tony Neef (Miss Saigon, The Sound of Music) brengen Halloween naar het theater. Dit doen zij met een live orkest onder leiding van Frank Geisink, met daarbij een koor dat de backing vocals verzorgt.

De vier solisten, het orkest en het koor hebben hun voorbereiding apart van elkaar moeten doen. Zij hebben één repetitie gehad om deze show neer te zetten. Dit is goed gelukt! Het was absoluut niet te merken dat er weinig repetities aan vooraf gingen. Daarnaast zijn de vier solisten apart van elkaar benaderd met de vraag of zij deze voorstelling wilden doen. Dit zorgt ervoor dat het een diverse groep is waarin iedere solist iets anders kan brengen en ieder de eigen kwaliteiten kan laten zien. 

Er komen nummers voorbij uit shows als Tanz der Vampire, The Addams Family en Rebecca. Uiteraard kunnen nummers uit The Phantom of the Opera en Ghost niet achterblijven. Ook horen we Thriller uit MJ the musical, gebracht door Shay Lachman. Hij brengt dit nummer op een andere – maar leuke en verrassende – manier dan dat men gewend is. Richard Spijkers brengt met zijn diepe stem een mooie dynamiek in de nummers. Linda Verstraten weet de zaal in te pakken maar haar prachtige stem.  Al snel is te merken dat Tony Neef wat humor in de show brengt door af en toe een stukje te praten en wat grapjes te maken. Het live orkest zorgt voor een extra dimensie en ook het koor zorgt voor goede backing vocals. Af en toe worden zij naar de voorgrond gehaald om daar met één of meer solisten het nummer te brengen. Een heerlijke show met nummers die niet vaak voorbijkomen!

Kijk voor meer informatie op www.themusicalofthenight.nl.

Verslag: Esmée Korver
Foto’s: Marloes Romeijn