Op vrijdag 27 oktober ging de voorstelling Legally Blonde in première! Hiervoor waren wij in het Kennemer Theater te Beverwijk. Deze voorstelling werd gespeeld door leden van musicalvereniging Time Square. De groep staat onder leiding van een volledig vernieuwd artistiek team: Mieke van der Hulst als regisseur, Maarten Kat als muzikaal leider en Asha Hendriks is verantwoordelijk voor de choreografie. 
 
In het verhaal Legally Blonde maakt het publiek kennis met een meisje, Elle. Volgens haar ex-vriend is zij niet volwassen – ze wil aan hem bewijzen dat ze dat juist wel is. Dit doet ze door aan de Harvard Universiteit te gaan studeren, net als haar ex-vriend. Hier wordt ze door medestudenten gezien als een dom blondje. Door de kennis van rechten te gebruiken helpt ze anderen en bewijst ze dat ze meer is dan ‘dom’ en ‘blond’. Ze bewijst dat ze daadwerkelijk volwassen is en vindt nieuwe liefde in een onverwachte hoek. 
De rollen zijn goed ingevuld. De rollen passen goed bij de acteurs en actrices. Zij spelen allemaal met heel veel plezier en dat plezier spat van het podium af. Daarnaast zit de choreografie goed in elkaar en deze wordt minstens net zo goed uitgevoerd. Dat is leuk om te zien! Naast dat de hoofd- en bijrollen briljant gespeeld worden, mag het ensemble niet vergeten worden. Door iedereen bij elkaar te zetten wordt er een geheel gevormd. Het decor ziet er prachtig uit. Door het decor viel het niet direct op dat het orkest op toneel zichtbaar was; zij waren af en toe te zien als het decor het toeliet. Het live orkest stond onder leiding van Bas Jongsma. 
 
Al met al is dit een heerlijke show om naar te kijken! Deze show is alleen nog te zien op zaterdag 28 oktober in het Kennemer Theater te Beverwijk. Kijk voor meer informatie op https://www.kennemertheater.nl/time-square/legally-blonde.
 
Verslag: Esmée Korver
Foto’s: Mariska Steenbergen