Op 6 november bundelen ABN AMRO Foundation en Stage Entertainment Nederland samen met Van Hoorne Entertainment hun krachten om 3.000 leerlingen een uniek geluksmoment te bezorgen. Deze leerlingen komen van basisscholen waar meer dan de helft van de kinderen in relatieve armoede opgroeit.  De leerlingen brengen dan een bezoek aan Rapunzel de Musical in het AFAS Circustheater Scheveningen en krijgen de week hiervoor speciale gastlessen in de klas. Mariëlle Paul, demissionair Minister van Primair en Voortgezet Onderwijs is ook aanwezig.

Het Jeugdeducatiefonds, verantwoordelijk voor de selectie van de 63 scholen, Stichting Méér Muziek in de Klas en het Jeugdfonds Sport & Cultuur leveren ook een bijdrage aan deze unieke ervaring. Naast de speciale Rapunzel-les verzorgd door werknemers van de organiserende partners, leren muziekdocenten de kinderen ook een lied inclusief dansbewegingen uit de musical. Zijn kinderen na afloop zo enthousiast dat zij buitenschools met muziek- of dansles door willen gaan maar is er thuis onvoldoende geld, dan kan de leerkracht een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur doen. Zij betalen dan het lesgeld.

“Lang niet alle scholen vragen een ouderbijdrage voor buitenschoolse uitjes, om de simpele reden dat veel ouders het niet kunnen missen. Dit is inmiddels de vijfde keer dat de ABN AMRO Foundation een musicalvoorstelling aanbiedt aan scholen die weinig mogelijkheden hebben om voor hun kinderen uitjes buiten school te organiseren.” vertelt Robert Swaak, CEO van ABN AMRO. “Ik heb zelf al een aantal keer in het publiek het oprechte enthousiasme van de kinderen mogen ervaren en het raakt me iedere keer weer. Dit gun je ieder kind.” 

“Het is geweldig dat dit jaar maar liefst 3.000 kinderen zich kunnen vergapen aan een musical.” laat Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds, weten. “Weg van financiële stress waar zoveel kinderen last van hebben. Even wegdromen en genieten. Mooi om zo samen te werken aan gelijke ontwikkelingskansen voor alle kinderen.”

Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland: “Wij zijn bijzonder trots op deze unieke samenwerking, waarbij we zoveel jonge kinderen kunnen laten kennismaken met deze totale theaterbeleving. Met de speciale lessen, de verzorgde busreis naar Scheveningen en natuurlijk de musical hopen wij dat ze een onvergetelijke ervaring hebben.”

De ABN AMRO Foundation zet zich al ruim 20 jaar in voor kinderen die opgroeien in een minder kansrijke omgeving dan hun leeftijdsgenoten. De ABN AMRO Foundation organiseert programma’s en projecten waarbij hun medewerkers zich actief kunnen inzetten in de maatschappij. Al sinds 2019 richten de ABN AMRO Foundation en Stage Entertainment Nederland zich samen op het vergroten van kansen voor kinderen middels het aanbieden van een lesprogramma en een musicalbezoek. Dit jaar bij Rapunzel de Musical waar het welbekende verhaal over de nieuwsgierige prinses Rapunzel met de lange, magische haren tot leven komt.

foto Mariska Steenbergen