Vandaag vond de perspresentatie plaats van de nieuwe versie van Een rits te ver. Een Rits te Ver ging in oktober 2005 in première en betekende de doorbraak voor Jon van Eerd als scriptschrijver. Jon van Eerd heeft het stuk nu herschreven. Voor dit stuk ‘geeft’ Jon van Eerd ‘zijn Harrie Vermeulen’ door aan Joey Schalker. De rest van de cast bestaat uit Marjolijn Touw, Margo Dames, Arie Cupé, Dick Cohen, Dané Wessels en Shahinez de Leeuw. Deze unieke en volledig herschreven versie van ‘Een Rits te Ver 2.0’ is vanaf 10 oktober 2024 te zien in de Nederlandse theaters.

‘Dat Joey nu in de rol kruipt van Harrie is een ontzettend bijzonder moment. Joey zit al jaren bij Pretpakhuis en hij heeft een aanstekelijk en dolkomisch talent ontwikkeld en hij heeft zich de stijl en de ziel van het nieuwe genre eigen weten te maken. Hij gaat dit fantastisch doen,’ aldus van Eerd. ‘Samen met Marjolijn Touw, Margo Dames, Arie Cupé, Dick Cohen, Dané Wessels en Shahinez de Leeuw naast Joey belooft het weer een dolkomische avond te worden. Alle ingrediënten zitten in het verhaal van deze komische voorstelling.

 

 

Over een Rits te Ver 2.0

Iemand is met een duivels plan bezig de camping van Harrie Vermeulen zwart te maken. En dus komt er een inspectie van de gemeente om de stand van zaken op te nemen. Omdat Harrie en zijn dochter het ergste vrezen zullen ze alles doen om de strenge inspecteur in de watten te leggen. Maar wie is nu eigenlijk die inspecteur? Is het de ordinaire schreeuwlelijk die vanuit haar tent de boel op stelten zet? Is het de man die zich voordoet als iemand die vogels bestudeert? Of is het toch de chagrijnige vrouw met haar clipboard. Wie het in ieder geval niet is, is de Russische domkop Igor. Hij is vooral verantwoordelijk voor het mislukken van al Harrie’s plannen. Als de inspectrice door toedoen van Harrie haar geheugen verliest en hij doet alsof zij zijn vrouw is, zijn de rapen pas echt gaar.

Cast

Joey Schalker
Marjolijn Touw
Margo Dames
Arie Cupé
Dick Cohen
Dané Wessels
Shahinez de Leeuw

Creatives

Regie script: Jon van Eerd – Script en regie
Marjolein Ettema – Decor
Wannes van der Veer – Licht
Arno Bremers – Kostuum

Ga voor meer informatie en tickets naar www.pretpakhuis.nl