Willem Junior is een voorstelling voor kinderen maar ook voor volwassenen. In plaats van een saaie slaapverwekkende geschiedenisles vertellen twee mannen in een dynamische setting het verhaal van deze grote staatsman, die verantwoordelijk is voor het ontstaan van Nederland. In deze voorstelling verveel je je niet want deze mannen gooien al hun energie in de strijd en daarbij steek je er ook nog wat van op. Een mooie combinatie. Wij namen een kijkje bij een van de try-outs en maakten dit verslag.

 

Luuk Haaze

Luuk studeerde muziektheater aan Codarts Rotterdam.
Luuk speelde als kind al in verschillende professionele musicalproducties, zoals Joseph (Samuel) en Kruimeltje de musical (Spijker).De afgelopen jaren speelde Luuk in Roodkapje de musical (Groenteman en US. Jager Benjamin), Benjamin de Beer (div. Rollen), Slopera (Uitdrukker) en Scrooge (neef Fred). Het meest recent speelde Luuk in Spring Awakening (Hänschen). Naast theater treedt Luuk regelmatig op als vocalist. Zo werkte hij meermaals samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest als solist en nam hij deel aan het ‘Kerst komt altijd concert’ in het Wilminktheater met het ‘Phion’ (voormalig het orkest van het oosten). Ook is Luuk te zien in enkele videoclips van de televisieserie ‘Jul en Julia’ op RTL Telekids. Verder verleende hij zijn stem voor het hoorspel ‘Gabbertje’ wat te horen was op radio 3FM.

Merijn Oerlemans

Na de winst bij stichting Amateur Musical Awards Nederland maakte Merijn Oerlemans al snel de sprong in de professionele wereld. In het theaterseizoen 2018 is hij als 1 van de hoofdrollen te zien in het theaterconcert: Bella Italia van De Graaf & Cornelissen Entertainment, samen met Leonie Meijer en Marijn Brouwers. Speelde seizoen 2018/2019 in Kruistocht in Spijkerbroek de musical als Leonardo van Theater Terra en Karel de Kok van Van Hoorne  Entertainment. Seizoen 2020 speelde Merijn de hoofdrol van Stach in de musical Koning van Katoren. Buiten het theater heeft hij ook rollen mogen spelen in de tv serie ‘Just Like Me’ van Disney Channel en de populaire tv series ‘Brugklas’ en ‘Spangas op Zapp NPO3. Ook was hij te zien als jurylid in het eerste seizoen van ‘All Together Now’ op RTL 4. Merijn was 1 van de gezichten van de boyband en YouTube formatie ZOMAER. Dit YouTube kanaal had meer dan 115.000 abonnees en meer dan 12 miljoen views. Met Zomaer gaf Merijn optredens op o.a. het Tina Festival in Duinrell en in Tivoli Vredenburg bij de Hitkrant Hittegolf Awards. Als stemacteur is Merijn te horen bij o.a. HAMSTA (Mimo Jito), en verschillende commercials voor Aldi en Zapp. Ook werkt hij als presentator. Zo presenteerde hij o.a. op het Hoofdpodium van Serious Request (Glazen Huis). De rol van Merijn in Petticoat is bekroond tot ‘Beste Mannelijke Hoofdrol 2016’ door Stichting Amateur Musical Awards

Willem Junior

Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we, ben ik van Duitse bloed’

Duitse bloed? Maar Willem is toch Willem van Oranje? Onze Vader des Vaderlands?
Wat heeft Duitsland daar mee te maken? En hoe zat het ook alweer met die Spaanse Koning?
En als hij Willem de Zwijger heet, waarom praat hij dan zo veel?
En hoe komt het toch dat we bij elke voetbalwedstrijd een lied over hem zingen?

In Willem Junior reizen twee nieuwsgierige jongens via een magische app terug in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en waar ze de mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Waar we allemaal ooit van gehoord hebben, maar waar we eigenlijk niet zo heel veel van weten.

Willem Junior is een energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten.

Meer informatie vind je hier (klik op de link)