Caro is een spectaculaire voorstelling die gespeeld wordt in het Eftelingtheater in Kaatsheuvel. Wij gingen een kijkje nemen bij deze geweldige show en spraken na de voorstelling met een deel van de cast op het balkon van het theater. Nu de zalen weer open gaan, kunnen meer mensen weer gaan kijken naar deze prachtige voorstelling die 1,5 jaar niet meer gespeeld kon worden.

 

Het verhaal van Caro

Het is een show die voornamelijk is gebaseerd op acrobatiek en dans. Caro vertelt het levensverhaal van Oscar, opgehangen aan het thema van de Stoomcarrousel, ‘de carrousel van het leven’. Het liefdesverhaal van Oscar en zijn geliefde Eva wordt in de voorstelling uitgebeeld door meerdere koppels; elk koppel beeldt een bepaalde fase van het leven uit. De kleine Oscar en Eva van deze avond hadden een groot schattigheidsgehalte en beeldden alles goed uit. Maar er was meer uitzonderlijk talent, waaronder in het ensemble. De hele voorstelling werd een geheel door de rollen van meneer en mevrouw Tijd, met passie en gevoel gespeeld door Ivo Chundro en Laurie Reijs. Daarnaast zou de Efteling de Efteling niet zijn als er ook niet een groep kinderen eenmalig mee mocht spelen in de show. Ook deze kinderen gaven de show net wat extra’s.

 

Spectaculair decor

In het decor is niets aan het toeval overgelaten. Alle benodigdheden en decorstukken waren met een Eftelingsausje overgoten, waardoor het allemaal zo in het Efteling-museum gezet zou kunnen worden. Vanuit alle hoeken van de zaal kwamen attributen. Zo snel als je het zag aankomen, zo snel was het ook weer weg. Een mens heeft ogen te kort om te zien wat er allemaal gebeurt op en naast het podium. Het gebruik van vuur en het in prachtige vormen opspattende water, wat de Efteling als geen ander kan, maakten de show af.

Kortom, een show die hoort bij een Eftelingbezoek en een show die het ook meer dan waard is om speciaal voor naar Kaatsheuvel te komen. Tickets zijn te bestellen via https://www.efteling.com/nl/theater/caro.

De carrousel van het leven heeft bijna 1,5 jaar stil gestaan maar draait nu weer volop.

Cast

Meneer Tijd – Ivo Cundro, Ara Halici en Rick van den Belt 
Mevrouw Tijd – Laurie Reijs, Linda Hibma en Lisanne Streukens
Oscar – Ton Peeters en Ton Coppens

Acrobatiek
Cesar Andrade & Mélanie Nunes, Lukasz Misztela & Anna Misztela, Pascal Haering & Esther Fuge

Kindercast
Maarten van den Bemt, Jeroen Debie, Daniek Hamilton, Ieme van Houten, Lena Meesters, Gijs Spek, Ward Spek, Fiene van der Veer, Vala Verhoef

Ensemble
Lindi Akkerman, Marianna van Beek, Genevieve van der Does, Isa van de Graaf, Rosalie van der Hoeven, Annefloor Imhoff, Cailin van Loon, Zoë Rijk, Nick Sebrechts, Laurian Serno, Jeffrey Stuut, Anna de Visser, Dewy Vlaardingerbroek, Iris van Vliet, Matthijs van Werkhooven, Femke Zonneveld