Aan het begin van de premièreshow op 6 oktober 2021 in Venlo werd het al gezegd: 150 jaar musical is een feestje waard. Een feestje zonder mondkapjes, een feestje waar meegezongen mag worden, een feestje waar artiesten eindelijk weer kunnen doen waar ze zo goed in zijn. En dat feestje werd gebouwd door de vier musicalsterren die hun sporen in het musical vak wezenlijk hebben verdiend: Tessa Sunniva van Tol, Suzan Seegers, John Vooijs en Tony Neef. Samen met een 4-koppig ensemble en een 7-koppig orkest wisten zij in twee uur de hele geschiedenis van musical de revue te laten passeren.

Cats, Evita, Miss Saigon, Aida, Phantom Of The Opera, Les Miserable, A Chorus Line, Tina, We Will Rock You, Hair, Jesus Christ Superstar, Aida, The Wizard of Oz, Porgy and Bess, Hairspray, Mama Mia, Bodyguard, Lion King, Grease, Fame, Saturday Night Fever, Ciske De Rat, Annie M.G. Schmidt, Doe Maar, Hij Gelooft in Mij, Turks Fruit, Sonneveld, TOON, Mary Poppins, West Side Story, Tarzan… en nog is nog niet alles genoemd wat langskomt tijdens deze show. Voor de echte musicalfanaat is het één en al feest der herkenning.

Na een nostalgische opening met o.a. het nummer ‘There’s no business like showbusiness’ was het gelijk aan Tessa om de toon van de avond te zetten. Ze deed dat met het nummer ‘Zoektocht door de tijd’ uit de musical Anastasia, die helaas veel te vroeg moest stoppen. Het was alsof ze de afgelopen anderhalf jaar niets anders heeft gedaan: geheel vertrouwd en weer fantastisch gezongen. Ze mocht ook een nummer uit haar eigen zoektocht (Op Zoek Naar Maria) ten gehore brengen: ‘I feel pretty’. Later in de show mocht ze vocaal nog een keer uitpakken met ‘Let it go’ uit Frozen. Ze is het toonbeeld van een hele voorstelling dragen. Ze mocht de show niet alleen beginnen, maar ook eindigen met een fenomenale uithaal. Ze weet steeds weer te verbazen met haar enorme bereik en haar dansmoves die ze ogenschijnlijk simpel laat lijken.

Maar onderschat haar collega Suzan ook niet. Deze alleskunner stuiterde over het podium met een energie waar iedereen energie van krijgt. Zij wist zelfs regelmatig haar collega’s omver te blazen. John kwam een keer al buigend het podium op, nadat zij had uitgepakt. Natuurlijk kwam ook ‘I dreamed a dream’ aan bod. Haar repertoire was breed en alles deed ze met een groot gemak. Haar grappige kant kwam ook meer dan eens tot uiting tijdens de show, met name tijdens de medley met Tessa en John van de nummers ‘Tale as old als time’ uit Beaty and the Beast en ‘Part of your world’ uit The Little Mermaid.

Tony moest tijdens deze show wellicht wel het meest uit zijn comfortzone. Er waren gelukkig ook de gouwe ouwe die we van hem kennen, zoals ‘De laatste nacht’ uit Miss Saigon en natuurlijk mocht ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld ook niet ontbreken. Daar zien we Tony op z’n best. Verder blufte hij zich door de show heen met een leuke afwisseling van serieus en een grap en een grol.

Last but not least was daar John Vooijs, natuurlijk bekend om zijn vertolking als Tarzan, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland. De laatste jaren was hij werkzaam in Duitsland in de musicals ‘Tarzan’, ‘Ghost’ en ‘Sherlock Holmes’. Halverwege de show leek hij even vergeten te zijn dat hij nu weer in Nederland aan het werk was, want er ontglipte hem wat Duitse woorden, waar hij zelf om moest lachen. Het plezier spatte ervan af. Toen Tony als André Hazes op het podium verscheen kon John niet anders dan met enorme pretogen zo goed en kwaad als het ging doorzingen. Hij zette de tent op z’n kop met de legendarische nummers uit de musical We Will Rock You, maar liet met zijn andere nummers ook horen waarom hij zijn voetsporen in het musicalvak heeft verdiend.

Deze heerlijke avond kun jij ook beleven! De show loopt nog tot 29 december en is absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Meer informatie vind je bij de volgende theaters:

Datum Theater  
9 oktober  De Leest Waalwijk 
16 oktober   De Stoep Spijkenisse 
20 oktober  Schouwburg Amstelveen 
22 oktober  De Blauwe Kei Veghel 
23 oktober  Geert Teis Stadskanaal 
29 oktober  Theaterhotel de Oranjerie Roermond 
30 oktober  Groene Engel Oss 
5 november  Nieuwe Nobelaer  Etten-Leur
6 november  De Meenthe Steenwijk
12 november   De Tamboer Hoogeveen 
13 november Martini Plaza Groningen 
19 november De Lawei Drachten 
26 november  Markant Uden
27 november  Fulcotheater IJsselstein
3 december Munttheater Weert
4 december  Schouwburg De Domeinen Sittard 
10 december  De Kampanje Den Helder  
11 december  Stadstheater Almelo 
12 december  Zwolse Theaters 

 

Verslag: Jenny Evendijk
Foto’s: Rob de Haan

er zijn geen afbeeldingen gevonden