Op dag twee van de afstudeervoorstellingen van de studenten van Fontys Muziektheater was het dinsdag de beurt aan Clarissa Bruhn die met haar voorstelling het verhaal vertelde van Dot. De avond werd afgesloten door Anna Katharina Felke en Kevin Manuputty met hun voorstelling Dito.

Clarissa vertelde het verhaal van Dot die werd geschilderd door de schilder George Seurat. Hoe is het voor een vrouw om een relatie te hebben met een man die in zijn eigen wereld leeft? Blijft ze bij hem of besluit ze haar eigen weg te gaan? Wat is de waarde van een relatie? Dot komt terecht in een rollercoaster van emoties en ontdekt zichzelf steeds beter en weet wat ze wil, iets waar Clarissa zegt zich in te herkennen.

Clarissa speelde de rol van Dot heel authentiek en speels waardoor dat alleen al een genoegen was om naar te luisteren, te kijken en geraakt te worden door het spel en zang van Clarissa. Voeg daarbij het gemak waarbij ze de nummers van Stephen Sondheim met haar mooie stem zong en de cirkel was meteen al rond. Er was voor het aanwezige publiek veel om van te genieten in deze mooie voorstelling.

Tegenspeler David Heijmand speelde een geweldige rol als George die duidelijk zijn struggles heeft en dat op een mooie kwetsbare manier speelde waarbij het mooi aansloot bij het spel van Clarissa.

Clarissa haar voorstelling werd geregisseerd door Mick Westerhout en Ad Knippels en muzikaal begeleid door Koos van den Brekel, Bui Le Huyen Linh en Eline van der Leest. Dans coach was Monique Hombergen en de vocal coaches waren Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman en ze werd door het ensemble van klasgenoten bijgestaan.

Dito

Anna Katharina Felk en Kevin Manuputty vertelden met hun afstudeervoorstelling hoe is het om een geliefde te verliezen die door een moord uit het leven wordt gerukt. Hun verhaal is gebaseerd op Ghost in een minimalistische versie. Ze hadden het zich niet makkelijk gemaakt volgens regisseur Piek van der Kaaden, omdat er soms verondersteld wordt dat het verhaal geen diepgang heeft en zweverig zou zijn. Het verhaal van Ghost gaat over diepe, donkere en kwetsbare ervaringen, namelijk in de vorm van rauw verlies en afscheid nemen. Piek werd geassisteerd door Anice de Raaff.

Anna vertelde het verhaal in het Nederlands, wat geen eenvoudige opgave is, aangezien ze uit Duitsland komt. Doordat deze voorstelling met een minimaal aan decor werd gespeeld, was het juist heel mooi om als publiek dicht op het toneel te zitten en het mooie breekbare verhaal te beleven. Anna en Kevin speelden de rollen mooi en romantisch waarbij de zang van Anna en Kevin perfect samensmolt, begeleid door het orkest bestaande uit Neil Foreman, Thomas Zagers, Ricardo de Wolff, Thomas Props en Daan Lomeijer.

Een dankbare rol was er ook voor Naima Bayo die een heerlijke Oda Mae neerzetten in deze versie van Anna en Kevin. De rol van Carl werd gespeeld door Mats van Klinken.

Anna en Kevin zijn er in geslaagd met hun voorstelling dieper in te gaan op de emoties en met hun spel hun publiek te raken en daarnaast heel liefdevol en met ook een beetje humor het verhaal heel mooi en romantisch te spelen.

Docententeam: Edward Hoepelman, Katrien Verheijden, Ingrid Zeegers, Ivar Costennoble en Erik Vlasblom.

Anna en Kevin werd bijgestaan door het ensemble bestaande uit Thijs Kokke, Wouter Tibboel, Iris Spies, Bridget Looijmans en Kobe Donckers.

Ook de tweede avond was weer zeer geslaagd. Vanavond gaan de afstudeervoorstellingen weer verder.