De deelnemers van Op zoek naar Sandy en Danny zijn bekend. In de zesde editie van het programma Op zoek naar… leidt de zoektocht voor het eerst in de geschiedenis niet naar één maar naar twee musicalhoofdrolspelers.

In zeven vrijdagavondshows, gepresenteerd door Frits Sissing, strijden maar liefst 16 talentvolle kandidaten om de felbegeerde hoofdrollen van Danny én Sandy uit Grease. De kandidaten zijn vanaf vrijdag 23 december wekelijks om 20.25 uur te bewonderen op NPO 1. 

De Danny’s:

Davy Reedijk
Dylan Meischke
Jarno Korf
Jeffrey Zwaan
Paul Morris
Shay Lachman
Tristan van der Lingen
Victor Lammertijn

De Sandy’s:

Aimée de Pater
Danique Graanoogst
Dominique de Bont
Imahni Tsolakis
Lya Luca
Magtel de Laat
Melissa Peters
Wendela van Sprungel

Frits Sissing over Op zoek naar…

‘Deze 16 kandidaten zijn stuk voor stuk jonge talenten met een passie voor zang, dans en acteren. In Op zoek naar… geven we ze een podium om hun talent nog meer te ontwikkelen en tegelijkertijd verrijken we de cultuursector met nieuw talent. Ik heb er ontzettend veel zin in om heel Nederland te laten zien wat deze Danny’s en Sandy’s in hun mars hebben.’

De juryleden

In de nieuwe reeks van Op zoek naar… staan de kandidaten tegenover een vierkoppige jury die bestaat uit: presentatrice en musicalster Marlijn Weerdenburg, zanger en voormalige Danny-speler Jim Bakkum, theatermaker en musicalkenner Maurice Wijnen én een wekelijks afwisselend gastjurylid. De eerste liveshow wordt de jury bijgestaan door niemand minder dan Jamai Loman. Dit seizoen geeft de jury nog steeds het commentaar en adviseert de kijkers thuis, maar het publiek mag stemmen op hun favoriet en bepaalt dus volledig welke Danny en Sandy er af vallen.

De kandidaten met de minste stemmen krijgen een herkansing in de sing-off. Een nieuw element dit seizoen, anders dan voorgaande jaren, is dat de kijker thuis door middel van een extra stemronde één kandidaat kan redden in de liveshow.

Foto Ruud Baan

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]