The Wiz (TYA) wordt gespeeld, gezongen en gedanst door de 30 leerlingen van de productieklas 2022 van de Vrije Theaterschool. Na ruim twee jaar afwezigheid ten gevolge van de diverse coronamaatregelen, maken zij aan het begin van de zomervakantie van 2022 hun comeback op het grote toneel in deze swingende musicalklassieker voor het hele gezin: The Wiz (TYA) laat al hun talent en enthousiasme voor toneelspel, zang en dans tot in detail zien.

The Wiz

The Wiz (TYA) is een swingende familievoorstelling van William F. Brown en Charlie Smalls: Zowel de door hen ontwikkelde musical als de gelijknamige film werden in het midden jaren ’70 van de vorige eeuw wereldberoemd, mede dankzij hits als ‘Ease on down the road’, ‘Home’ en ‘Brand new day’. Op het eveneens wereldberoemde boek ‘The Wizard of OZ’ van L. Frank Baum

Dorothy woont met haar hondje Toto op een boerderij. Haar oom en tante vinden dat ze zich nog erg onvolwassen gedraagt en te veel loopt te dagdromen. Op een avond barst er een gigantische tornado los, waarin Dorothy helemaal de weg kwijtraakt. Als de storm gaat liggen, is ze terechtgekomen in het wonderbaarlijke land van OZ. Ze gaat op zoek naar de WIZ, een machtige tovenaar die haar de weg terug naar huis kan wijzen. Op haar lange zoektocht ontmoet ze een Vogelverschrikker zonder verstand, een Blikken Man zonder hart en een Leeuw zonder moed. Samen gaan ze verder en zoeken ze naar huis, verstand, hart, moed en bovenal zichzelf. Zal Dorothy haar oom, tante en hondje weer terugzien?

De Vrije Theaterschool

De Vrije Theaterschool (2014) is een Haags initiatief voor hoogwaardig kunst- en cultuuronderwijs aan leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. De school en haar muziektheaterproducties worden breed gedragen en wij zijn er bijzonder trots op sinds 2017 onze voorstellingen o.a. te mogen geven binnen de culturele gastprogrammering van Het Nationale Theater; het samenwerkingsverband van het Nationale Toneel, Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui.

Reserveren via de website van Theater De Nieuwe Regentes: http://www.denieuweregentes.nl/agenda/2022/07/

Speeldata: 

 

Vrijdag 15 juli 2022
Zaterdag 16 juli 2022
Zondag 17 juli 2022

Theater De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, 2562 GR Den Haag

Wij mogen 4 x 2 vrijkaarten weggeven. Wat moet je doen? Stuur een mail met je motivatie naar Rob.de.Haan@Musicalsites.nl