Vandaag is de top drie voor de VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical bekend geworden. In de afgelopen weken is er door het publiek massaal gestemd. Meer dan tachtigduizend stemmen zijn er uitgebracht. In willekeurige volgorde hebben De Tocht, Soldaat van Oranje – de Musical en Mamma Mia! de meeste stemmen gekregen en maken zij kans op de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical.

‘Het is voor het eerst dat er zoveel is gestemd,’ laat voorzitter Erwin van Lambaart van de Stichting Musical Awards weten. ‘Meer dan tachtigduizend keer is er gestemd. Dat is een record. Voor ons geeft het aan dat musical meer dan ooit bij het publiek leeft en ze graag zien dat hun favoriete voorstelling bij de top 3 eindigt. Er viel ook heel wat te kiezen. En daar heeft men gebruik van gemaakt.’

Voor de VriendenLoterij Publieksprijs Beste Musical kon men op maar liefst 16 musicals stemmen. Na ruim tachtigduizend stemmen tekende er zich een duidelijk top 3 af. De succesvolle producties De Tocht, Soldaat van Oranje – de Musical en Mamma Mia! kregen de meeste stemmen. Voor Mamma Mia! en De Tocht is het de eerste keer dat ze genomineerd zijn voor de publieksprijs. Soldaat van Oranje – De Musical, die voorstelling die sinds oktober 2010 te zien is, heeft in 2015 en 2016 de publieksprijs tijdens het Musical Award Gala gewonnen.

Op woensdag 24 april wordt in het AFAS Theater Leusden tijdens de live uitzending van de Musical Awards bij de AVROTROS op NPO 1 de winnaar bekend gemaakt. De presentatie van deze avond is in handen van Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg.