De Amsterdamse première van de musical “Mamma Mia!” was een waar feest voor zowel fans van ABBA als liefhebbers van musicaltheater. De timing van deze première was bijzonder symbolisch, aangezien het samenviel met de viering van 50 jaar sinds ABBA het Songfestival won met het iconische nummer “Waterloo”. Dit gaf de avond een extra lading van nostalgie en eerbetoon aan een van de grootste popgroepen aller tijden.

 

De avond werd nog specialer door de verrassing die de cast kreeg direct na het slotapplaus. Op het podium werden ze beloond met een gouden envelop, waarin het nieuws werd onthuld dat “Mamma Mia!” in de Top 3 staat van de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical. Deze erkenning van het publiek is een testament aan de impact en de populariteit van deze bruisende productie.

De cast van “Mamma Mia!” toert alweer sinds september 2023 door het land om de iconische nummers van ABBA tot leven te brengen met hun krachtige stemmen en energieke optredens. Wat deze productie echt onderscheidt, is de perfecte balans tussen humor, emotie en nostalgie. De grappige momenten worden moeiteloos afgewisseld met ontroerende scènes, terwijl de tijdloze muziek van ABBA een constante bron van vreugde en herkenning vormt voor het publiek. Het publiek heeft de cast dan ook terecht beloond met deze nominatie. Nu duimen dat op 24 april tijdens het Musical Award Gala de cast ook daadwerkelijk de eerste prijs in de wacht sleept. Naast de publieksnominatie heeft de cast van de officiële vakjury 11 andere nominaties ontvangen. Waaronder beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrol.

Mamma Mia is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een avond vol plezier, muziek en emotie. Deze musical is een viering van liefde, vriendschap en het tijdloze erfgoed van ABBA, en zal ongetwijfeld nog lang in de harten en hoofden van het publiek blijven resoneren.

Kijk voor meer informatie op https://www.degraafencornelissen.nl/voorstelling/mamma-mia

Tekst: Marloes Romeijn
Foto’s: Eline van den Vonder