Herken je dat? Die piepjes die in elk apparaat of voertuig zitten. Juist deze piepjes stonden centraal in de voorstelling van een aantal derde- en vierdejaars studenten van Codarts Muziektheater.

Janneke Melis, Jannes Coessens, Pepijn van den Berg, Amelie Ackx, Brit van der Lans en Daniëlle Deddens speelden onder leiding van Suze Milius en Marijn Alexander de Jong hun voorstelling. Beep/Show. Zij speelden dit keer in theater ’t Kapelletje. Een mooi klein theater dat zich ergens, verscholen in Rotterdam, bevindt.

De voorstelling was geïnspireerd op die kleine piepjes waar de studenten hun voorstelling op gemaakt hadden en dan met name de situaties waar die piepjes in voorkwamen. De voorstelling begon al meteen met een scene waarbij een auto naar achteren reed en waaruit de piano en begeleider Charlie Bo Meijering op het toneel kwam.

De voorstelling bevatte een aantal zelfgeschreven nummers van de groep en van Annelinde Bruijs. Het toneel met daarachter een ander toneel waren het speelvlak van de cast die van een voorstelling een komische voorstelling maakte met een kleine dosis dramatiek.

Voeg daarbij de mooie stemmen van de studenten en de regie die met visueel en fysiek spel het gedrag van mensen liet zien in juist die situaties waarbij dat komisch maar soms ook dramatisch kan zijn en het plaatje compleet.

Codarts Muziektheater

Bij de bachelor Muziektheater van Codarts staat de ontmoeting tussen theater, dans en muziek centraal. We leiden autonome vocal performers op: uitvoerende en co-creërende professionals, die muziek, zang, spel en beweging samen weten te brengen. Vanuit de ambachtelijk muzikale en spelmatige liedinterpretatie in het 1e jaar gaat de student naar een passende theatrale integratie in het 4e jaar. Daarnaast worden er vakken als spraak, tekstanalyse, ensemble, kunst in context en muziek-, musical en theatergeschiedenis gegeven. In veel vakken staat stijlenonderzoek centraal. Ook vakken op het gebied van gezondheid, educatie en ondernemen hebben een plaats in het curriculum. Het onderwijs richt zich met een brutale nieuwsgierigheid op het nationale en internationale werkveld: van muziektheater, jeugdmuziektheater, hedendaagse opera, kleinkunst en popperformances tot kleine en grote musicals. Codarts Muziektheater beschikt over een groot netwerk in dit werkveld. Wij leiden vocal performers op die een verhaal kunnen vertellen passend bij het eigen talent, maar zich tegelijk bewust zijn van de maatschappij waar ze deel van uitmaken. Bijgestaan door onze docenten, gaan de studenten op onderzoek uit om zich volledig te bekwamen in spel, zang, beweging, muziek en theater. Uiteindelijk zal de student aan het einde van de opleiding in staat zijn om al deze disciplines te integreren en toe te passen binnen diverse stijlen.

Meer informatie vind je hier

er zijn geen afbeeldingen gevonden