Vanaf december 2022 tovert productiehuis Deep Bridge de Stadsschouwburg van Antwerpen en aansluitend in januari 2023 ook Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt, om tot Willy Wonka’s chocoladefabriek met een Vlaamse versie van de Broadway- en West-End musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

‘Charlie and the Chocolate Factory’ is een musical om duimen en vingers van af te likken. De musical is gebaseerd op het gevierde boek van Roald Dahl (‘Matilda’, ‘De Grote Vriendelijke Reus’ en ‘De Reuzenperzik’). Nordin De Moor is in deze nieuwe versie de excentrieke Willy Wonka en onder andere Astrid Stockman, Yemi Oduwale en Sali Haidara spelen mee in een cast die verder ook nog barst van de musicaltoppers, maar….

Wie wordt Charlie?

Het grootste vraagteken is nu nog: Wie wordt Charlie? Deep Bridge gaat op zoek naar waanzinnig, jong musicaltalent, niet alleen om te schitteren in deze uitdagende rol, maar ook naar kinderen die het volwassenensemble kunnen vervolledigen. Ze zoeken dus ‘De Kindercast’. Omdat ze zoveel mogelijk kinderen – tussen 6 en 13 jaar – de kans willen geven om auditie te doen voor deze prachtige musical, komt Deep Bridge met het castingteam naar Stadsschouwburg Antwerpen (8 april), Capitole Gent (12 april) en Trixxo Theater Hasselt (13 april), de theaters waar deze musical ook zal spelen. 

Aanmelden voor deze eerste auditieronde, kan via deze link: http://deepbridge.be/audities-charlie  

De geselecteerden voor de kindercast worden meegenomen doorheen verschillende etappes in THE CHARLIE ACADEMY. The Charlie Academy is een traject met als einddoel het bepalen wie de rol van Charlie op zich zal nemen en wie tot het kinderensemble zal behoren.

Meer info over dat spannende traject kan je HIER vinden!

Profiel Kindercast

Deep Bridge is op zoek naar jongens en meisjes tussen 6 en 13 jaar (geboren in 2016 tot 2009)
·         alle etniciteiten zijn welkom
·         je hebt een kinderstem, je stem mag nog niet ‘gezakt’ zijn
·         je hebt lef en bent erg enthousiast
·         je zingt erg goed
·         je hebt een jonge en oprechte uitstraling
·         je beweegt goed en je hebt veel ruimtegevoel

Karakters Kindercast

Charlie is een bescheiden en rechtschapen jongen met een slimme kijk op het leven. Hij is erg inventief en gebruikt de vuilnisbelt naast zijn armtierig huis als creatieve broedplaats voor zijn uitvindingen. Zijn gezin heeft het niet breed, en ze hebben vaak niet voldoende te eten, maar toch weigert hij om een extra portie eten te nemen, want dat zou ertoe leiden dat een ander familielid minder te eten heeft. Zo ene. Charlie heeft het altijd een beetje koud, heeft elk recht om te klagen, maar toch zal je hem nooit horen zeuren. Ook niet als hij geconfronteerd wordt met de andere ticketwinnaars en hun hebzuchtige gedrag. Hij heeft enorm veel verbeelding en is gefascineerd door Willy Wonka en zijn mysterieuze Chocoladefabriek. Hij houdt immens veel van chocolade en deelt één keer per jaar zijn verjaardagscadeau, een Wonkareep, met zijn mama en grootouders.

Het kinderensemble bestaat uit nieuwsgierige kids die ook een glimp willen opvangen van die Willy Wonka, boze kids die hoopten op een Gouden Ticket maar daar net naast grepen, kids die ook in dezelfde stad als Charlie wonen en winkelen met hun ouders in dezelfde shop als Charlie’s moeder. Daarnaast spelen de leden van het kinderensemble samen met het volwassenensemble ook de gekke Oompa Loompa’s. 

‘Charlie and the Chocolate Factory’ gaat in première op 10 december 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen en zal vanaf 12 januari 2023 ook te zien zijn in Capitole Gent en vanaf 26 januari in Trixxo Theater Hasselt . Tickets & info: www.deepbridge.be