Nadat Studio 100 enkele maanden geleden liet weten dat K3 zich opnieuw aan de musical De 3 Biggetjes zou wagen, is de volledige cast bekendgemaakt. We wisten al een tijdje dat naast K3 ook Marie Verhulst en Nurlaila Karim zouden schitteren. Sinds vandaag weten we ook wie er in de rollen van de wolven zal kruipen.

Wat al een tijdje werd verwacht op apps als Twitter en TikTok, werd vandaag ook bevestigd. De rollen van Wuppert, Waldo en Willy zullen gespeeld worden door Louis Thyssen, Gio Kemper en Michiel De Meyer. Dat maakte Studio 100 vandaag bekend tijdens een zeer kleurrijke persvoorstelling. Daarbij gaven zowel K3 als de wolven al meteen een eerste kleine optreden. Ook Peter Thyssen en Walter Baele zullen in de musical te zien zijn.

 

De 3 Biggetjes

De musical vertelt een soort vervolg op het klassieke sprookje. Het gaat over de drie jonge zonen van Baltimoor (gespeeld door Peter Thyssen) en hun opdracht om drie specifieke biggetjes te vangen. Hoewel dat op het eerste zicht een makkelijke taak lijkt, valt dat plan al snel in duigen.

Wuppert, Waldo en Willy worden namelijk verliefd op de biggen en dat maakt het hele avontuur niet makkelijker. Het verhaal wordt natuurlijk ondersteund door een sterke (en vooral iconische) soundtrack die ook in deze versie van de partij zal zijn.

Het zit in de familie

Al sinds de bekendmaking is er heel wat te doen rond de nieuwe versie. Zo werd al lang gespeculeerd over wie de rol van Baltimoor, de papa wolf, en de drie wolven zou spelen. Uiteindelijk hadden enkelen het bij het rechte eind. Het zijn Gio Kemper, Louis Thyssen en Michiel De Meyer die de rollen op zich zullen nemen. “Ik zag vanalles op TikTok en het is speciaal om te zien hoe mensen gingen speculeren en hoe ze vaak wel gelijk hadden”, vertelt Louis Thyssen.

Louis speelt de rol van Wuppert, een rol die in de vorige versie werd gespeeld door zijn vader Peter Thyssen. “Het brengt wel extra druk met zich mee”, vertelt hij. “Maar uiteindelijk ben ik letterlijk met deze rol opgegroeid en adem ik Wuppert. Toch blijft het moeilijk om in de voetsporen van mijn vader te treden … het is nen straffen!

Licht aangepaste versie

De nieuwe show gaat in februari in première en is in België en Nederland te zien. Aan de inhoud is bitter weinig aangepast, al is het wel wat moderner gemaakt. Ook zullen er kleine scènes geknipt zijn, waardoor alles aan een stuk kan worden doorverteld. Er zal dus geen pauze zijn

De volledige cast van De 3 Biggetjes is dus als volgt:

Knirrie: Marthe De Pillecyn
Knarrie: Hanne Verbruggen
Knorrie: Julia Boschman
Wuppert: Louis Thyssen
Waldo: Gio Kemper
Willy: Michiel De Meyer
Baltimoor: Peter Thyssen
Vos Loewie: Walter Baele
Mama Big: Nurlaila Karim
Pluisje: Marie Verhulst

Tickets en info: https://de3biggetjes.live/

Verslag, foto en video: Joke Vereecken