Voor de stichting NANOEK was het een spannende dag. De allereerste perspresentatie waarbij de voltallige cast van de nieuwe musical MELK bekend werd gemaakt. Charlotte Dommershausen zong het nummer Kofferbak uit de voorstelling, Mylène d’Anjou en Roben Mitchell lieten een scene horen en uiteraard was er een taart moment. MELK is een concept musical waarbij de nadruk dus ligt op de thematiek en niet op een bepaald personage.

 

Niemand is van nature moeder; je wordt het. Met vallen en opstaan.

MELK is een brave new musical over liefde, woede, spijt, teleurstelling en blijdschap, waarin het moederschap in al haar facetten wordt getoond. Je volgt een moeder die uit wanhoop in haar kofferbak gaat liggen, de enige plek waar ze echt niets meer moet. Ouders die niet alleen hun kind verliezen, maar langzaam ook elkaar. De persoon die geen kinderen wil, het stel bij wie het niet lukt, de vrouw bij wie het er gewoon nooit van gekomen is. Na het zien van deze ‘motherfokking’ musical kijk je met een andere blik naar je moeder, jezelf en die irritante vrouw met het krijsende kind in een vliegtuig. MELK is een musical die volledig meebeweegt op een score van elektronische muziek vol eerlijkheid, lef en humor, gemaakt en verteld door een collectief van explosief nieuw musicaltalent.

NANOEK

NANOEK maakt Brave New Musicals met Brave New People: vernieuwende Nederlandse theaterproducties over maatschappelijke thema’s die je aan het denken zetten en je uitnodigen tot een goed gesprek. Afgelopen seizoen werd de eerste productie van NANOEK getiteld LOKROEP, de #wetoo musical, meermaals bestempeld tot een verrijking van het Nederlandse musicalgenre. Brave staat voor een poging om een liefdevol gesprek te openen. Het liefste worden zoveel mogelijk vrouwelijke creatives ingezet. 

Voor regisseur Anouk Beugels is MELK een pleidooi om het moederschap iets te laten zijn wat in heel veel kleuren en vormen komt. Iedereen komt uit een moeder en iedereen heeft ergens in het leven met deze thematiek te maken. Er wordt al een jaar gewerkt aan de scriptontwikkeling  en nadat men twee voorproefjes heeft laten zien op het O-festival en bij MusicalMakers, gaat men morgen dan echt beginnen met repeteren.  Melk gaat op 29 oktober in première in theater De Meervaart in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op https://stichtingnanoek.nl

Cast en Creatives

Regie en concept: Anouk Beugels
Schrijvers: Marijn Bellaard, Sjaan Flikweert, Elisabeth van Nimwegen, Ianthe Mosselman
Componist: Charlotte Dommershausen
Cast: Mylène d’Anjou, Jonathan Demoor, Roben Mitchell, Lisa Schol, Lieke van den Broek, Charlotte Dommershausen en Jules Christopher.
Dramaturgie: Eline de Jong, Anouk Mulder
Regie-assistent: Suzanne Heijdra
Staging: Pim Veulings
Lichtontwerp: Jan Kortbeek/Lightwise
Geluid: Jan van Dijk