Brigitte Heitzer gaat de rol van Diana spelen in de nieuwe Nederlandse musical Diana & Zonen. Dat is vandaag bekendgemaakt in het televisie-programma Tijd voor Max. Brigitte, onder meer succesvol als Eva Perón in de musical Evita, wisselt deze rol af met Marlijn Weerdenburg. Ze gaat twee vaste voorstellingen in de week spelen.
 
Diana & Zonen is een productie van MediaLane en Stichting Theateralliantie. De musical schakelt heen en weer tussen het stormachtige liefdesverhaal van de jonge Lady Di en Prins Charles en de wereldwijd op de voet gevolgde relatie tussen Prins Harry en Meghan Markle. Maurice Wijnen, creative director MediaLane: “We zijn heel blij dat Brigitte aan boord is. Zij imponeerde ons tijdens de audities als sterke, daadkrachtige prinses. Daarnaast brengt Brigitte veel ervaring mee. Ze is een gevestigde musicalactrice met een uniek en aanstekelijk talent.” 

Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer: “Deze nieuwe rol is weer een fantastische uitdaging en ik verheug me om, na Evita en Marilyn Monroe, weer een sterke persoonlijkheid te mogen spelen. Diana was een vrouw die zich niet liet dwingen om alleen maar ja te knikken. Ze vocht voor haar eigen ruimte, binnen een wereld waarin iedereen vastzit aan regels en tradities.”

Diana & Zonen de musical

De ontwikkeling van Diana & Zonen is in volle voorbereiding. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (die eerder onder meer Was Getekend, Annie M.G. Schmidt en Ramses maakte). Het verhaal van de musical ontwikkelde Van den Heuvel samen met Joop van den Ende, Maurice Wijnen en Paul Eenens.
 
Speciaal voor deze musical componeren Jeroen Sleyfer en Sophie Veldhuizen nieuwe, oorspronkelijke muziek. André Breedland (Ciske de Rat, Petticoat) schrijft de liedteksten. Frank van Laecke (onder meer de spektakelmusical ‘40-’45, die in België alle records verbreekt) neemt de regie op zich.
 
Diana & Zonen is vanaf september te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en reist daarna langs de Nederlandse theaters. Meer informatie: www.dianaenzonen.nl