In het boek De stille schreeuw van het theater wordt er teruggeblikt met +- 40 betrokkenen uit de theaterwereld op het afgelopen jaar. Wat heeft hen beziggehouden in tijden van COVID-19? Hoe zijn ze geïnspireerd gebleven en wat is hun blik op de toekomst? Een grote diverse groep mensen zullen hun verhaal vertellen. Denk hierbij aan producenten, acteurs, cabaretiers, visagisten tot mensen die in de PR werken. De verhalen zijn gebundeld in een stijlvol boek gecombineerd met exclusieve portretten gemaakt door Robin Kamphuis. Het boek zal naar verwachting eind mei worden uitgebracht. De presale is inmiddels gestart en er kan alvast een exemplaar worden gereserveerd via het Instagramaccount destilleschreeuw

Onder anderen Renée van Wegberg, Tessa Harmsen en Willemijn Verkaik werkten mee aan De stille schreeuw van het theater:

‘’’Helaas hebben we moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan.” Dat was de zin in een mail van 12 maart 2020 die me op de hoogte bracht van de annulering van mijn optreden die avond. De eerste afmelding waarna er velen zouden volgen. Een beetje onwerkelijk, want eerder had ik dat onbekende virus dat zo ver weg leek een beetje gebagatelliseerd. “Dat zal zo’n vaart niet lopen”, dacht ik, na eerdere geruststellende berichten van het RIVM.’’ – Renee van Wegberg

“De onzekerheid over hoe nu verder vond ik vreselijk. Maar naast die negatieve emotie, voelde ik best snel óók opluchting. Corona dwong me gas terug te nemen. Never waste a good crisis, realiseerde ik me toen en heb een plan gemaakt hoe TapasTheater sterker en duurzamer uit deze crisis zou kunnen komen.” – Tessa Harmsen

‘’Kunst, in welke vorm dan ook, is vaak een grote steun voor mensen. Het geeft rust, kracht, vertrouwen en energie. Dat is een van de redenen waarom ik dit vak ben ingegaan. Ik ben ervan overtuigd dat we niet zonder kunst kunnen. Die gedachte was wat me staande hield.’’ – Willemijn Verkaik