Het theaterseizoen 2023-2024 is een bijzondere voor Brassica Musicals uit Heerhugowaard. Half april speelt de club hun vijftiende voorstelling sinds oprichting: “Catch me if you can”. 
 
15 musicals in 22 jaar
Brassica is ooit opgericht als project in het Noord-Hollandse dorp Ursem. Na anderhalf jaar hard werken werd de musical Jesus Christ Superstar naar de grote kerk gebracht. Zo kregen ze daar de smaak te pakken en ‘JCSU’ ging door met elke 2 jaar musicals maken. Vanaf 2013 gingen ze verder onder de naam Brassica Musicals en met een permanente verhuizing naar theater Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard, wat beter paste bij hun ambities en het groeiend aantal spelers en publiek. Ze kregen met grote titels als Evita, Zorro, 3 Musketiers en Titanic gemakkelijk 3x het theater vol. En dat heeft ze een dusdanig goede reputatie in de regio gegeven, dat er sinds een aantal jaar ook ruimte is om (voor het grote publiek) onbekendere titels te spelen zoals Doctor Zhivago, Kipps en nu Catch me if you can. 
 
Brassica Musicals telt jaarlijks tussen de 40 en 50 spelers, de meesten spelen jaar op jaar mee; twee van hen zelfs al vanaf de allereerste musical. Brassica kiest daarom het liefst musicals met veel rollen en geschikt voor een groot ensemble, want je wil deze hechte groep graag genoeg te doen geven tijdens de show. Bovendien staat Brassica ontzettend in zijn kracht als ze met zijn allen samen zingen en het podium vullen, zodat het publiek ogen en oren te kort komt. Dat is een kracht die regisseur Ineke de Geus al een aantal jaar prachtig weet te vangen bij Brassica. En haar expertise vanuit Grand Circle, haar adviesbureau voor theaterlicenties, komt ontzettend van pas bij de lastige stukkeuzes voor zo’n groep. Voor de 16e musical in 2025 is ook weer een uitdagende, verrassende keuze gemaakt, maar welke dat is verklapt Brassica pas in het programmaboek van Catch me if you can.
 
#15 : Catch me if you can
Hoofdrolspeler Frank Abagnale jr. (Melwin Moeskops) wordt gearresteerd op het vliegveld van Miami, maar hij wil alleen meewerken als hij eerst het publiek zijn levensverhaal mag vertellen. Deze charmante meesteroplichter uit de jaren ’60 lichtte de Amerikaanse overheid op voor maar liefst 2,5 miljoen dollar aan valse cheques. Door zich slim te vermommen als dokter, piloot en advocaat is hij de FBI telkens net te snel af en leeft daardoor een luxe leventje. Hij vliegt van droom naar droom én ontmoet de liefde van zijn leven: Brenda Strong (Anne Homburg). Het feestende leven van Frank jr. kent echter ook een keerzijde, het leven op de vlucht waar ook de nodige eenzaamheid bij komt kijken. 
 
Swingende bigband
Het Grand Circle Orchestra onder leiding van Gerbrand van Kolck zorgt voor de geweldige live swingband van deze show. Zij nemen dit keer plaats óp het podium in plaats van achter het doek. Om het orkest heen pakt de 45-koppige cast lekker uit met swingende dansen en uitdagende nummers, op hoog niveau, waar Brassica Musicals om bekend staat. 
 
Benieuwd?
Benieuwd naar de motieven van Frank jr en zin in een swingend theaterbezoek? 
Brassica Musicals speelt Catch me if you can op 12, 13 en 14 april in Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. 
Kaarten via www.coolkunstencultuur.nl/brassica-musicals.