Of je nu wat ouder bent of jong, Belle en het Beest verveelt nooit. En zeker niet de Van Hoorne Entertainment variant. Inmiddels alweer de dertiende sprookjesvoorstelling van Van Hoorne. In 2020 stond de voorstelling drie keer op de planken, maar helaas gooide Corona roet in het eten. Toch zat vanavond de zaal vol met kleine verkleedde Belle’s, Beestjes en Titussen samen met hun ouders.

Het verhaal is anders dan de welbekende film, wat de musical erg verfrissend maakt. Prins Dinand wordt namelijk bijna 21 jaar en zal worden gekroond tot koning. Voor deze kroning zoekt hij nog een koningin. Maar dan is er het tovenaarsduo Titus en Fien. Fien wil dolgraag dat zij en Titus koning en koningin worden, maar hoe stoten zij prins Dinand van de troon? Hiervoor bedenken zij een spreuk waardoor prins Dinand veranderd in een beest. Prins Dinand zal voor het einde van zijn 18e verjaardag zijn ware liefde moeten kussen om de spreuk te verbreken. Hiervoor organiseert hij een bal, waar alle dames uit het dorp mogen komen. Belle twijfelt of zij wel zal gaan. Zal het Prins Dinand lukken om op tijd zijn ware liefde te vinden?

De hoofdrol van Belle wordt gedeeld door Sita Vermeulen en Bettina Holwerda. Vanavond was Sita samen met Kick Spijkerman, in de rol van Beest, een prachtig stel om te zien. Hun warme stemmen omarmen je en nemen je mee in het verhaal. Naast hen schitteren ook met twee grote rollen Michael van Hoorne (Titus) en Esther van Santen (Fien) als hilarisch tovenaarsduo. De kinderen, maar zelfs de volwassen kunnen hun lachen niet inhouden bij de grappen van Titus. Wat een heerlijke rol om te mogen spelen. De tranen stonden in mijn ogen van het lachen en dat voor een musical.

Het ensemble wordt aangevuld door Eefje Jansen, Rick van Stalle, Stijn Mac Gillavry en Sandy Huisman. Met vele snel verkledingen en hun goede acteerwerk zetten zij verschillende rollen neer die het verhaal compleet maken.

Belle en het Beest is een heerlijk verhaal om samen met het gezin te gaan bekijken. Ga dat zeker doen! De musical is nog tot en met 19 juni 2022 door het hele land te zien. Kijk voor meer informatie op http://www.vanhoorne.com/belleenhetbeest/

Foto’s en verslag: Marloes Romeijn

er zijn geen afbeeldingen gevonden