Vandaag, op de elfde verjaardag van Soldaat van Oranje – De Musical, heeft de productie drie maanden toegevoegd aan het huidige speelschema. De speelperiode is nu tot en met maart 2022. 

Vandaag is het precies elf jaar geleden dat de voorstelling in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Vanmiddag werd de eerste van twee jubileumvoorstellingen gespeeld, de 2.927e! Vorig jaar had de productie het tienjarig jubileum groots willen vieren. Ook nu nog geen grootse viering, wel proosten publiek en medewerkers samen op deze nieuwe mijlpaal! 

Producent Fred Boot: “We spelen inmiddels weer een maand en we kunnen vandaag op onze elfde verjaardag bekendmaken dat we onze speelperiode met drie maanden verlengen. Dat voelt meer dan surrealistisch. Zeker na de bizarre afgelopen anderhalf jaar. Een uitbundig feest is nu niet gepast, maar we proosten wel heel graag met onze trouwe bezoekers op dit jubileum en uiteraard op het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden. We zijn ongelooflijk dankbaar dat we weer mogen en kunnen spelen en al meer dan een decennium een belangrijk deel van onze geschiedenis kunnen doorgeven aan verschillende generaties.”

Tickets t/m maart zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 – 1324 (45cpm)

Eind augustus werd de productie op de Uitmarkt bekroond met de Musical Award Publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden. Sinds de première op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 3,1 miljoen mensen de voorstelling.

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

Soldaat van Oranje – De Musical volgt de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Dat betekent dat het publiek een geldig coronatoegangsbewijs en ID moet meenemen naar de TheaterHangaar. 

Foto: Samuel van Leeuwen