De AVROTROS brengt graag de online documentaire over het West End- debuut van musicalster Milan van Waardenburg onder de aandacht. De documentaire geeft een exclusief kijkje achter de schermen in de voorbereiding van zijn West End- debuut voor de musicalklassieker Les Misérables. De documentaire is vanaf 16:00uur vandaag te zien op het youtube kanaal van AVROTROS:https://youtu.be/HImXILNY3EA

West End-debuut Milan van Waardenburg

Het West-End van Londen verwelkomde onlangs een nieuwe ster in zijn midden: acteur Milan van Waardenburg. Vanaf 11 maart vertolkt hij één van de zwaarste mannelijke hoofdrollen in een musical. Daarmee is Milan de eerste Nederlander die de rol van Jean Valjean in Les Misérables vertolkt op een groot internationaal podium. AVROTROS maakte er een documentaire over.

Exclusief kijkje in zijn kleedkamer

‘’Het is echt het aller zwaarste wat ik ooit in mijn leven ga doen!’’  AVROTROS volgde de acteur in aanloop naar zijn debuut, van zijn aankomst in de grote stad tot aan het slotapplaus van zijn eerste optreden. In de documentaire krijg je een exclusief kijkje in zijn kleedkamer en over hoe deze droomrol tot stand is gekomen.

Wie is Milan van Waardenburg?

Milan heeft eerder in musicals in Nederland en Duitsland gespeeld. Hij nam de rol van schurk Hans op zich in de Disney-musical Frozen en verscheen in de musical over het mysterieuze leven van de laatste Russische Tsarendochter, Anastasia.  Recentelijk gaf hij gestalte aan de rol Jean Valjean in Les Misérables in Nederland. Voor deze uitvoering werd hij genomineerd voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’ tijdens de Musical Awards 2023. Op het gala zong Milan het beroemde ‘Breng Hem Thuis’. ‘’Het is mijn grote droom! Ik heb altijd gezegd dat ik heel graag in Londen wil wonen en werken, in deze show en in deze rol.’’

Kinderdroom

Hoe was het om te werken met de grootste theaterproducent van de wereld? Hoe krijgt hij de zenuwen onder bedwang en beseft hij dat zijn kinderdroom is uitgekomen? In deze documentaire geeft hij antwoord op deze en andere vragen.