Bas van Rijswijk studeert aan de Fontys Hogeschool in Tilburg, afdeling muziektheater. Van deze hogeschool komen veel talenten die bij musicals in binnen- en buitenland aan de slag gaan.

Bas studeerde af met zijn voorstelling ‘New’ die het verhaal vertelt over een tiener die samenwoont met zijn moeder die alleen voor de opvoeding staat van Jamie. De vader van Jamie wijst hem af als zoon en wil niets met hem en zijn dromen te maken hebben. Hij krijgt een ‘normale’ zoon bij zijn tweede vrouw en verloochent Jamie. Jamie is anders dan de rest, en dat wordt hem niet in dank afgenomen door zijn omgeving. Jamie heeft een grote droom; hij wil Drag Queen worden.

In het stuk zie je Jamie opbloeien als hij bezig is met het waarmaken van zijn droom maar is het dan ook werkelijk zo? Is er zo weinig weerstand en haat.

Bas speelt een geweldige afstudeervoorstelling bijgestaan door begeleider Terence van der Loo en Sjoerd Oomen (Titanic) , Niniane Everaert, Pamela Kroes, Isabel Diaferia, Dirk Dunnewold, Chris van der Lee, Juliëtte van Tongeren,  Judith van der Wijst, Bob Van de Weijdeven, Steven Van Gool en Jeroen Mooi. Alles is in een bubbel gebeurd en ook de voorstelling had helaas nauwelijks publiek en dan met mondkapjes en minimaal 1,5 meter.

Bas weet zijn publiek te raken met zijn spel en zang en ondanks de grote groep en de indringende swingende muziek weet Bas de vinger op de juiste plek te leggen waarbij de slotscène ontluisterend blijft en blijkt dat Jamie in werkelijkheid niet geaccepteerd wordt om wie hij wil zijn. Een probleem dat nog steeds speelt helaas.

De voorstelling swingde en dat niet in het minst door de mooie gedreven choreografie en zang en het energieke ensemble met strakke choreografie . De voorstelling ging daar niet in onder want het verhaal bleef door het mooie ontroerende spel staan als een huis en bleef de boventoon voeren.

Bas heeft een absoluut mooi visitekaartje afgegeven en dat belooft nog wat voor de komende voorstellingen waar wij ook verslag van zullen doen.