Eind jaren 60 is de ruilverkaveling in Nederland een voldongen feit. In heel Nederland? Nee. Een kleine gemeenschap in Twente bleef moedig weerstand bieden. Maar was het een strijd tegen oneerlijke perceelruil of tegen het (on)democratisch proces?  
 
Op 21 december van dit jaar is het 50 jaar geleden dat de boerenopstand plaatsvond in Tubbergen. 2021 staat in teken van de ‘weder-opstand’ en zullen er in Tubbergen allerlei gezamenlijke activiteiten plaatsvinden waaronder ook een groots theaterspektakel; ‘De Boerenopstand’. Laurens ten Den schreef het script en Bruun Kuijt neemt de regie voor zijn rekening.

Het verhaal

De randstedelijke en zwangere Lisa maakt kennis met haar biologische moeder in Twente. In haar zoektocht naar afkomst, karakter en beweegredenen van moeder Alice, ontvouwt zich een familiegeschiedenis die parallel loopt aan de boerenopstand uit 1971 en aan de nasleep die het had op de relaties binnen de familie. En binnen de Tubbergsenoaberschop.
 
Hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Laus Steenbeeke, Aniek Venhoeven en nader bekend te maken namen.
 
50 jaar na dato is boer, burger en buitenlui betrokken bij De Boerenopstand en zijn wij op zoek naar spelers (m/v) voor de bijrollen, zangers voor ons koor (m/v) én een stageplaats voor de rol van Lex (partner van Lisa).

Wat zoeken we?

Er worden in de voorstellingen tijdssprongen gemaakt. Onderstaande leeftijden zijn speelleeftijden.
 
Spelers voor de bijrollen; jonge Alice (Twents/NL rond 10 jaar), jonge Lisa (rond de 6/7 jaar), Vincent (Twents/NL rond 57 jaar), Gerrad (Twents/rond 35 jaar), Hotemetoot (m/v NL rond 40 jaar), Teegnboer Lowie (Twents/rond de 45 jaar), Boer en boerin ‘Grupngait’ (Twents/rond de 50 jaar), Burgemeester (NL/rond 50/60 jaar), adjudant (Twents/Nl rond 40/50 jaar).
 
Koorleden (m/v) koorzangers die het leuk vinden deze productie muzikaal bij te staan.
 
Stageplek voor de rol van Lex (NL/rond de 25 jaar).
 
De auditie zal plaatsvinden op zaterdag 21 augustus. Je kunt je aanmelden door dit formulier in te vullen. Na je aanmelding krijg je van ons auditiemateriaal opgestuurd.
 
Hopelijk zien we je op zaterdag 21 augustus.