Vanaf 16 november 2024 is de nieuwe productie Sneeuwwitje de musical, terug naar de kern te zien in de Nederlandse theaters. Het NJMT brengt met deze verfrissende en verrassende bewerking een magisch en avontuurlijk sprookje en neemt het publiek mee in een uitdagende zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met een hartverwarmende boodschap over waardering en respect voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

Deze familiemusical (6+) is een productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), bekend van onder andere Peter Pan: het echte verhaal, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren, Alice in Wonderland de musical en Robin Hood de musical. Het NJMT maakt producties voor en door jongeren met een of meerdere professionals en is de enige jeugdtheaterschool in Nederland met een landelijke tour.

Elise Berends heeft voor deze nieuwe tour een verfrissende en verrassende bewerking gemaakt van het klassieke sprookje en gaat daarmee terug naar de kern van het verhaal.

Een magisch en avontuurlijk sprookje over een prinses die kan spreken met dieren en bomen en een natuurlijke schoonheid bezit die van binnen lijkt te komen. Zij is de mooiste van allemaal omdat zij puur en eerlijk is. De koningin, met haar magische spiegel en een dodelijke obsessie voor haar uiterlijk, is stinkend jaloers op haar stiefdochter Sneeuwwitje. Maar is de enige weg naar die schoonheid niet de weg naar binnen toe, terug naar de kern en de natuur? Wat zie jij als je in de spiegel kijkt, zie jij alleen je spiegelbeeld of kijk jij verder dan dat? Ook wij maken onszelf steeds vaker ongelukkig door onszelf te vergelijken met anderen en alle onhaalbare ideaalplaatjes om ons heen. Durf jij terug te gaan naar de kern, de diepte in naar die ruwe edelsteen die je alleen vindt als je echt durft te graven?

Het NJMT neemt je in deze productie mee in een uitdagende zoektocht naar de ware betekenis van schoonheid. Met een hartverwarmende boodschap over waardering en respect voor jezelf, elkaar en moeder aarde.

Ga jij met ons mee op tour?

Voor deze nieuwe productie zijn we voor diverse rollen en het ensemble op zoek naar getalenteerde sociale enthousiaste acteurs, zangers en dansers. Waaronder voor de rollen van de kleine en grote Sneeuwwitje, de koningin/stiefmoeder, de koning en de moeder/moeder aarde. We hechten er veel waarde aan om de cast samen te stellen op basis van een grote diversiteit op het gebied van gender, achtergrond en etniciteit. Dus ongeacht hoe je er uit ziet of waar je vandaan komt, iedereen is welkom om zich aan te melden.

Praktische informatie

Je bent beschikbaar in de volgende periodes/op de volgende data (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • Tweede auditieronde: 18 en/of 19 februari 2024
  • Tweede auditieperiode: 29 april tot en met 2 mei 2024
  • Eerste repetitieperiode: 17 augustus tot en met 1 september 2024 )
  • Tweede repetitieperiode, montageweek en try-out: 26 oktober tot en met 3 november 2024
  • Alle zondagen tussen de repetitieperiodes voor eventuele extra repetities
  • De tour loopt van 16 november 2024 tot en met 25 mei 2025.

Je bent minimaal 8 jaar en hebt vanaf de première al je speelbeurten beschikbaar of bent door je leeftijd niet gebonden aan een maximum aantal speelbeurten. Audities en repetities vinden voornamelijk plaats in onze studio in Amsterdam. Er worden enkele repetitiedagen elders gepland, hierover wordt tijdig geïnformeerd. Voorstellingen vinden voornamelijk plaats in de weekenden en schoolvakanties. Voor deze productie wordt een deelnemersbijdrage gevraagd.

Ga voor meer informatie of aanmelden voor de audities naar:Aanmelden kan tot en met 2 februari  www.njmt.nl/voorstelling/sneeuwwitje-de-musical Voor vragen kun je contact opnemen met productie@stichtingnmtp.nl.

Fotografie: Marije Slingerland Fotografie, Artwork: Marc Bos