Showponies is een begrip geworden. Na het weergaloze succes van showponies 1 en 2, welke beiden werden genomineerd voor de Poelifinario (de prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma) en welke door showponies 2 ook daadwerkelijk werd gewonnen, brengt Alex Klaasen de komende maanden een speciale Showponies kersteditie.

In de volle schouwburg in Amstelveen ging de Alex Klaasen Revue – Showponies “een Merrie Christmas” op 15-11-2021 in première. Aan de dresscode “ugly christmas” werd goed gehoor gegeven en de zaal barstte dan ook bijna uit zijn voegen van de foute kerstruien, kerstelfjes en zelfs een heuse ijsbeer.

De showponies familie is opnieuw uitgebreid en wat een geweldige genen zijn er toegevoegd aan de stamboom. De voltallige cast en crew verdienen niets anders dan een lofzang, maar de absolute (kerst)ster van de avond is natuurlijk Mr. Alex Klaasen himself. De show is weer absoluut on point en het publiek moet zo hard lachen dat de tranen meermaals over de gezichten rollen. Zoals we inmiddels van de paradepaardjes gewend zijn brengen zij ons een zeer prettige afwisseling tussen sketches, liedjes en typetjes van en door Alex, waarbij de teksten zich laten omschrijven als snel, vrijzinnig en op het scherpst van de snede. Alex zoekt de grenzen op, durft stiltes te laten vallen en het publiek zich ongemakkelijk te laten voelen, maar gaat nooit die dunne scheidslijn over. Het is op zijn minst bewonderingswaardig te noemen dat Alex een avond weet te vullen met kerst gerelateerde grappen, zonder in herhaling te vallen of voorspelbaar te zijn, maar dat hij door slechts enkele kleine verwijzingen naar de pandemie de perfecte balans weet te vinden tussen het gebruik, maar zeker geen misbruik maken hiervan is simpelweg fenomenaal gedaan.

Als er al druk is gevoeld om het succes van de eerdere shows te evenaren is daar niets van te merken. De avond verloopt soepel en ontspannen, de choreografieën verlopen foutloos. Nergens voelt het geknutseld. Het enige nadeel hiervan is dat de avond in een oogwenk voorbij is en het slotapplaus al veel te vroeg komt.

Persoonlijke favoriet was het nummer “het kerstdorp”, een magistrale parodie op het bekende nummer “het dorp” van Wim Sonneveld, maar ook Rudolf het transrendier en  het kerstdiner bij Daniel thuis zijn van uitzonderlijke klasse. Eigenlijk was heel de avond van uitzonderlijke klasse… Dus doe jezelf, je familie en je vrienden een plezier en have yourself a ‘Merrie’ Christmas bij De Alex Klaasen Revue – Snowponies!

Als kind zijnde vroeg ik de kerstman om een pony, maar na het zien van deze show is dat lang  niet meer genoeg. Nee lieve kerstman…All I want for Christmas is a Showponie!

Meer informatie vind je hier

Foto’s: Mariska Sreenbergen
Verslag: Ilse van Vliet