De spektakel productie One de Musical zal plaats gaan vinden in het eerste LED-Box theater ter wereld. Afgelopen maanden is het voormalige Broadway theater in Studio’s Aalsmeer, waar de musical op 28 november in première gaat, volledig verbouwd en volgehangen met grote state of the art LED-panelen. One de Musical is daarmee de eerste productie ter wereld die in zo’n geavanceerd theater zal staan. Wij namen alvast een kijkje.

LED-Box theater

Bij binnenkomst viel het meteen op dat er werkelijk bijna overal LED-schermen staan en hangen. Daarmee is meteen het begrip LED-box theater uitgelegd. De enige plek waar geen schermen geplaatst zijn, is de vloer. Daarnaast zijn er overal plekken waar de cast op kan duiken aan het plafond en aan de zijkanten. Aan het geluid is zeer veel aandacht besteed en dat wordt meteen bij aanvang duidelijk wanneer de eerste tonen de zaal vullen.

One de musical

Voor producer en schrijver Roel Pieters komt hiermee een droom uit. Sinds het idee voor One de Musical bij hem is ontstaan, is hij bezig om er een theatervoorstelling van te maken die zijn weerga niet kent. Niet alleen qua verhaal en dynamiek, maar ook technisch is deze spektakelmusical een hoogstandje geworden. In Studio’s Aalsmeer, waar al veel televisiegeschiedenis is geschreven, wordt nu dus ook op het gebied van theatertechniek een unieke prestatie geleverd.

 

Het publiek zit dus in een heel dynamische wereld, die door de LED-panelen in alles veranderd kan worden. Door deze all-around performance beleef je de musical als nooit tevoren. Verder maken waanzinnige muziek, fantastische songs, geweldige choreografie en sensationele free runners en acrobaten deze beleving compleet, ’ laat Roel Pieters weten.

Verhaal

One de Musical vertelt het hartstochtelijke verhaal van Amon (Soy Kroon), een stoere arbeider aan de piramide en prinses Mira (Nienke Latten), een rebelse prinses die tegen alle regels in gaat en haar eigen hart volgt. One is het verhaal over een verboden liefde die zich door niets of niemand laat stoppen. Naast Nienke Latten en Soy Kroon zijn onder andere hoofdrollen weggelegd voor Edwin Jonker, Peter Lusse en Jasper Kerkhof.

One de Musical is vanaf 28 november exclusief te zien in het LED-Box Theater Aalsmeer, Van Cleefkade 15.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.onedemusical.nl