Productiehuis Solo Stories lanceert vandaag de videoclip van ‘In het licht’: de titelsong bij de gelijknamige voorstelling, welke is gebaseerd op het boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Daarin vertelt Bloemen openhartig over haar door angst, mishandeling en misbruik getekende jeugd. Vandaag start de Week tegen Kindermishandeling, die dit jaar tot 21 november loopt.

In de videoclip zijn 35 vrouwen te zien die zich uitspreken tegen seksueel misbruik en kindermishandeling. Onder hen is een aantal ervaringsdeskundigen, onder wie de oprichters van Wij zijn M, Together We Rise en #ikbenOpen. Ook Karin Bloemen, Ellen ten Damme, actrice Nazmiye Oral en presentatrice/auteur Milouska Meulens doen mee. Ellen ten Damme schreef de liedteksten en componeerde de muziek van ‘In het licht’. Lisse Knaapen speelt de gelijknamige voorstelling, die van februari t/m juni 2022 in de Nederlandse theaters is te zien. 

Regisseur Benno Hoogveld: “Dat Karin haar levensverhaal met de wereld heeft willen delen, is heel belangrijk. Er zijn zoveel meisjes en jongens die vandaag de dag helaas hetzelfde overkomt. Met ‘In het licht’ willen wij al deze slachtoffers een stem geven. En publiek meegeven dat het belangrijk is om altijd je ogen en oren open te houden, om je uit te spreken als je iets niet vertrouwt, om altijd het belang van de slachtoffers in acht te nemen. Het is fantastisch dat deze 35 vrouwen zich hier zo openlijk over uitspreken, juist tijdens de Week tegen Kindermishandeling.”

Over ‘In het licht’

Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen? ‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Muziek speelt, net als in het leven van Bloemen, een belangrijke rol in de voorstelling.
Speciaal voor deze productie heeft Ellen ten Damme nieuwe muziek gemaakt.

Over de Week tegen Kindermishandeling

Ongeveer 3 procent van alle kinderen groeit op in onveilige gezinssituaties. In de Week tegen Kindermishandeling (15 t/m 21 november) wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. De Week tegen Kindermishandeling wordt georganiseerd door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Movisie, op verzoek van de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV).

Over Solo Stories

Solo Stories brengt solovoorstellingen gebaseerd op een persoonlijk, waargebeurd verhaal. De voorstellingen worden gespeeld in kleine en middelgrote theaterzalen, met de acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek. Eerder bracht Solo Stories onder meer ‘PAAZ’ (naar het boek van Myrthe van der Meer, gespeeld door Yora Rienstra), ‘Ma’ (naar het boek van Hugo Borst, gespeeld door Eric Corton en Loek Peters) en ‘VLUCHT’ (gespeeld door Eric Corton). Kijk voor meer informatie op www.solostories.nl.