De Broadway-registratie Hamilton was afgelopen jaar een doorslaand succes op de streamingdienst Disney+. Alhoewel de film definitief niet mag deelnemen aan de Oscars, zal Disney flink tevreden zijn.

Het aantal abonnees op de streamingdienst steeg flink en de film bleek de meest populaire film van deze zomer te zijn. Een vervolg ligt al op de loer: De West End-versie van Aladdin lijkt naar Disney+ te gaan komen.

 

Geruchten

Het geruchtencircus is eigenlijk al gaande sinds augustus van dit jaar, maar de eerste echte signalen volgen eigenlijk nu.

In redelijke geheimhouding is een cast bij elkaar gekomen van verschillende shows, waaronder die op Broadway, West End en in Australië. In die lijst zien we onder meer Jonathan Freeman, die ook te horen was als Jafar in de originele animatiefilm.

Broadway musical

Disney werkt niet alleen aan registraties van musicals, maar ook aan verfilmingen. Zo ligt er al een tijdje een verfilming van Once On This Island op de plank met Wanuri Kahiu (Rafiki) als regisseur.

Aladdin

De grote Broadway musical over de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Yasmin is al jaren een daverend succes in internationale theaters. Een wervelende show vol humor, kleurrijke kostuums en special effects die de harten gaat stelen van het Nederlandse publiek.

Spring op het vliegende tapijt en ga mee met Aladdin op avontuur in een heel nieuwe wereld. Het wordt een rit om nooit te vergeten. In een duizelingwekkend tempo word je meegenomen in het overweldigende verhaal over romantiek, vriendschap en verraad. Componist en achtvoudig Oscarwinnaar Alan Menken schreef de beroemde muziek met hits zoals ‘A whole new world’, Friend like me’ en ‘Arabian nights’.

Disney’s Aladdin is vanaf 2021 te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Bron: Film Totaal en The Dis Insider

Lees ook:
Op bezoek bij Nienke Latten, die schittert als Jasmin in de musical Aladdin
Albert Verlinde is op zoek naar Aladdin