Theaterproducent Albert Verlinde is op zoek naar een jong multitalent van een jaar of twintig voor de hoofdrol in de Nederlandse versie van de Disney-musical Aladdin. De succesvolle voorstelling, gebaseerd op de beroemde animatiefilm uit de jaren negentig, zal in 2020 in Scheveningen in première gaan.

Omdat het verhaal zich afspeelt in het fictieve Arabische koninkrijk Agrabah hebben musicalacteurs met een multiculturele achtergrond een voorkeur, al is de rol in andere versies in het buitenland inmiddels ook door minder getinte spelers ingevuld. Verlinde roept niet alleen jonge talenten op zich te melden, maar ook mensen die denken de gedroomde Aladdin te kennen.

Acrobatische talenten

“Daarnaast zijn we nog op zoek naar mannen die in het ensemble willen spelen”, voegt de producent daar aan toe. “Zij moeten dezelfde vaardigheden als Aladdin hebben en bovendien acrobatische talenten hebben.” Gegadigden kunnen zich aanmelden via de website van Stage Entertainment.

Aladdin vertelt over een straatjongen die in het bezit komt van een toverlamp met een geest die hem drie wensen geeft. De film was een groot succes en geldt als een van de grote Disney-klassiekers, vooral dankzij de stem van Robin Williams als geest. Eerder dit jaar verscheen een live-actionremake, met onder anderen Will Smith als de geest, ook wel de Genie, en de Nederlandse acteur Marwan Kenzari als grote schurk Jafar.

De musical Aladdin ging in 2014 in première op Broadway en was inmiddels naast de VS ook in Japan, Duitsland, Australië, Singapore en Londen te zien. Wereldwijd werd de musical Aladdin inmiddels door meer dan 11 miljoen mensen gezien.

Bron Rtl Boulevard