Paramount liet al eerder vandaag weten dat ze een nieuwe releasedatum geprikt hebben voor Damien Chazelle’s Babylon. Nu kondigen ze echter nog een nieuw project aan, namelijk de verfilming van Monty Python’s Broadway-musical Spamalot.

Er werd al eerder gesproken over een film van de populaire musical. De rechten werden namelijk als eerst bemachtigd door het voormalige 20th Century Fox, maar nadat Fox werd opgekocht door Disney, stond het project ‘on hold’. Paramount heeft nu de rechten weer overgenomen en hebben besloten vaart te zetten achter de film. Ze zijn nu dan ook al op zoek naar de cast.

Spamalot

Spamalot is gebaseerd op Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Het scenario zelf werd verzorgd door Monty Python-lid Eric Idle. De film zal worden geregisseerd door Casey Nicholaw, de choreograaf van de oorspronkelijke Broadway-productie.

De musical was een gigantisch succes. Niet alleen wist de directeur van het project, Mike Nichols, een Tony te winnen voor zijn werk, Spamalot zelf won ook een Tony voor Best Musical. Het lijkt er echter niet op dat Nichols bij de verfilming betrokken is.

Naast films en series kwamen alle overlevende Pythons in 2005 samen op de première van Spamalot. De kans is ook groot dat zij eveneens (kort) opduiken in de film.

Het verhaal van Spamalot volgt Koning Arthur op zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen, waaronder Bedivere, Robin, Lancelot en Galahad. Onderweg ontmoeten ze vele vreemde types, zoals ‘Prins Herbert’, ‘The French Taunter’, Tim the Enchanter, Not Dead Fred, Black Knight en de ‘Ridders die Ni Zeggen’.

Bron: Deadline

Lees ook:
Aladdin volgt mogelijk de musical ‘Hamilton’ op als musical op Disney Plus
De Graaf en Cornelissen Entertainment brengt succesvolle Broadwaymusical/Netflixfilm The Prom