Yoran de Bont is toegevoegd aan de cast van de musical One die speelt in Aalsmeer. Aangezien Soy Kroon in de musical Trompettist in Auschwitz zal gaan spelen lijkt het er op dat Yoran deze rol zal overnemen.

Yoran de Bont

Yoran behaalde in 2011 zijn Bachelor Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Hij liep stage in de musical Urinetown, waar hij uiteindelijk de hoofdrol van Bobbie Goud overnam en deze tot het einde van de tour speelde.

Daarna was hij te zien in Ollie B. Bommel en Tom Poes in De Nieuwe IJstijd, The Little Mermaid (cover Prins Erik), Spelen met Klei, Grease (cover Danny Zuko/Vince Fontaine), My Fair Lady (Freddy Eynsford-Hill), EVITA (Augustin Magaldi), AIDA in Concert en Hello Dolly (cover Cornelius). Hij was een van de tien finalisten van Idols 2016 en is te zien in verschillende Telekids-series waaronder Zoë en Silos.

Yoran was daarnaast als zanger werkzaam bij AIDA cruises, de RTL Dinnershow Pandora, de Duitse ‘Kopf aus, Hertz an’ arenatour van Eloy de Jong en het theaterconcert Staying Alive, Disco Fever. Afgelopen seizoen speelde hij de titelrol van Rocky in The Rocky Horror Show.

One de musical

ONE is  het verhaal van een volk dat tot het uiterste wordt gedreven en uiteindelijk in opstand komt tegen haar machthebbers. En ONE is het verhaal van de meedogenloze vizier Hemioenoe die zich verliest in zijn honger naar macht en maar een manier ziet om zijn doel te bereiken: trouwen met de dochter van Koning Cheops: prinses Mira.

Cheops is verantwoordelijk voor het meest tot de verbeelding sprekende monument op aarde, de Grote Piramide, en hij stelt alles in het werk om zijn opdracht, zijn droom te kunnen verwezenlijken en betaalt daar uiteindelijk de hoogst mogelijke prijs voor die een God op aarde kan betalen…

Meer informatie over One de musical vind je hier.

Meer informatie over de musical Trompettist in Auschwitz vind je hier

Foto: Mariska Steenbergen