Vandaag vond de première van Disney’s Winnie de Poeh plaats. Hiervoor zijn we afgereisd naar de Kunstlinie in Almere. Producent Michiel Morssinkhof heeft het Honderd Bunderbos naar Nederland en België gehaald. Hiermee laat hij de iconische figuren Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en Teigetje tot leven komen in een musical. Winnie en zijn vrienden beleven allerlei avonturen in het Honderd Bunderbos. 

Cast

De cast bestaat uit Wesley de Ridder (onder andere Teigetje), Sjors Arts (Winnie de Poeh), Pepijn Schwartz (Iejoor, Uil, Konijn), Robin Ketelaers (Kanga en Knorretje), Lisa Drinkwater (Kanga en Knorretje) en Laurens Vink (Janneman Robinson en Roe). Naast deze rollen waren er voor de cast ook andere rollen zodat het voor hen zeer dynamisch is om deze rollen te spelen
 
Het decor van deze voorstelling zorgt ervoor dat het voelt alsof je zelf in het verhaal van Winnie de Poeh zit. Het zit goed in elkaar en er wordt goed gebruik gemaakt van belichting. Van tevoren was het de vraag hoe het zou zijn om te zien dat de acteurs niet zelf in de poppen zitten. Af en toe gaat de focus naar de acteurs, maar al snel verschuift deze weer naar de poppen.

Winnie de Poeh en zijn vrienden

De poppen zien er geweldig uit en vooral door het stemgebruik van de acteurs gaat het verhaal leven. Winnie heeft de show gestolen, maar daarnaast was Iejoor een fijne verrassing. Iejoor bracht veel humor in het stuk met zijn slome en sombere uitstraling. Vooral de stem van Pepijn, vrij monotoon, zorgde ervoor dat er gelach te horen was in de zaal. De hoeveelheid humor die aanwezig was in de musical zorgde ervoor dat niet alleen de kinderen moesten lachen, maar ook de volwassenen. Het was erg leuk om de kinderen in de zaal te horen praten over wat er gebeurde op het podium: een teken dat Winnie de Poeh en zijn avonturen nog steeds populair zijn. De humor zorgt ervoor dat dit niet een typische kindervoorstelling is, maar juist een voorstelling die heel leuk is om met het hele gezin te bezoeken!   

Winnie de Poeh de musical

Diep in het Honderd Bunderbos staat een nieuw avontuur te beginnen, wanneer de Oostwind en de Westwind draaien. Het wordt een drukke dag voor Winnie de Poeh, als hij op zoek naar honing uiteindelijk zelfs een boom in moet duiken! Gelukkig zijn al zijn vriendjes er om te helpen, Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en oh, Teigetje ook!

Disney’s Winnie de Poeh is tot en met mei 2024 te zien in verschillende theaters in Nederland en België. Tickets en meer informatie vindt u op www.winniedepoehmusical.nl.
 
Verslag; Esmee Korver
Foto’s: Rob de Haan