Musicalacteur William Spaaij kruipt voor het bijbelspektakel the Passion in de rol van Jezus dit jaar in Zeist. Actrice Angela Schijf is in deze editie te zien als Maria.

De andere hoofdrollen in het paasspektakel van de KRO-NCRV gaan naar Matteo van der Grijn (Petrus), rapper Keizer (Judas) en musicalster Gaia Aikman (Maria Magdalena).

Het bijbelspektakel wordt voor de veertiende keer georganiseerd en vindt in 2024 plaats op 28 maart, Witte Donderdag. Anita Witzier is voor de derde keer verslaggever. Het thema van dit jaar is: ik geloof in jou.

William Spaaij vertelt op zijn Instagram: Ik kan niet ontkennen dat dit een langgekoesterde droom is die uitkomt. Elk jaar weer hoopte ik dat ik een onderdeel mocht worden van dit muziekspektakel, maar steeds kwam het niet op mijn pad. De mensen die mij goed kennen weten dat ik absoluut geloof in iets groters en dat iets naar je toekomt als het perfect samenvalt. Noem het Goddelijke timing!

Nadat ik 4 maanden geleden vader geworden bent voelt het als het moment om in de rol te duiken van onvoorwaardelijke liefde, verbinding en vergeving. Ik kan niet wachten om op 28 maart mijn Jezus te laten zien.

Publiek is in 2024 ook weer welkom bij The Passion. De gaststad van de hemelvaarteditie wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. KRO-NCRV werkt voor The Passion samen met partners als de Protestantse Kerk in Nederland, het Bartiméus Fonds en het Kansfonds.

De rol van Jezus werd vorig jaar gespeeld door Sinan Eroglu. Marlijn Weerdenburg en Buddy Vedder hadden ook een rol.