Woensdag 31 januari om 19.00 gaan wij Live in gesprek met Wolter Weulink en over de Alternatieve Elfstedentocht die hij heeft gereden op de Weissensee in Oostenrijk. Een Tocht waar heel veel deelnemers een poging aan wagen en maar weinig mensen in slagen om hem helemaal uit te rijden. Inmiddels zijn er al meer dan 125.000 kaarten verkocht voor de musical over de Elfstedentocht.

Wil jij weten hoe Wolter deze Tocht heeft volbracht of wil jij meer weten over Wolter en de musical De Tocht? Kom dan naar onze Instagram Account en stel jouw vraag aan Wolter of stel jouw vraag onder dit bericht. Klik hier voor onze Instagram pagina en volg ons. Je kunt ons ook volgen op Facebook. Klik dan hier.

Wolter Weulink

Wolter (1991) werd geboren aan de IJssel in Deventer. Na zijn middelbare school vertrok hij naar het Conservatorium te Arnhem waar hij Muziektheater studeerde. Hier studeerde hij in 2013 af met zijn zelfgeschreven solovoorstelling Perfect. Sindsdien is Wolter werkzaam als acteur, zanger, muzikant, componist en stemacteur.

Wolter speelde in Dolfje Weerwolfje, Het Verzet kraakt, Dummie de Mummie, AllStars de musical en nu in De Tocht, de musical over de Elfstedentocht.

 

De Tocht, de musical

In een Nederlandstalige muzikale theaterbeleving neemt Musical De Tocht je mee in het indrukwekkende verhaal van vijf vroegere schaatsvrienden die elkaar in de loop der jaren uit het oog verloren zijn. Maar in hun jongere jaren deden ze elkaar een belofte: als De Tocht ooit nog een keer komt, dan rijden we hem samen uit. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Is de band van vroeger sterk genoeg of verliezen ze op de Bonkevaart meer dan ze vooraf hadden kunnen bedenken? Musical De Tocht vertelt een verhaal van afzien, passie, verbroedering en keuzes maken. De Elfstedentocht als metafoor voor het leven. Vallen en opstaan, samen en alleen. Met indrukwekkende muziek, pakkende liedteksten en het ijzingwekkende mooie decor van de Friese elf steden.

Klik hier voor meer informatie de musical De Tocht.