Al sinds 2019 is de musical Moulin Rouge een groot succes op Broadway. Internationale successen in Engeland, Australië en Duitsland volgden en nu staat ook een Nederlandse première voor de musical gepland. Vanaf september 2024 kunnen wij van onze eigen Nederlandse versie van Moulin Rouge genieten in het Beatrix Theater in Utrecht. Nu de bekendmaking van de komst van deze sensationele productie naar Nederland de gemoederen in beweging brengt, is het de perfecte tijd alvast een kijkje te nemen bij de originele Broadway productie in New York.

 

Moulin Rouge op Broadway biedt een onvergetelijke reis naar het bruisende Parijs van de vroege 20e eeuw, waar liefde, passie en kunst samenkomen in het beroemde cabaret van de Moulin Rouge. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige film, volgt het onwaarschijnlijke liefdesverhaal tussen de jonge schrijver Christian, gespeeld door de getalenteerde Derek Klena, en de betoverende courtisane Satine, vertolkt door de schitterende Courtney Reed.

Courtney Reed (o.a. Jasmine in Aladdin) als Satine is een absoluut hoogtepunt van de voorstelling. Haar podiumprésence en vocale kracht tillen het karakter naar nieuwe hoogten. Ze weet perfect de delicate balans te bewaren tussen kracht en kwetsbaarheid, wat essentieel is voor het personage van Satine.

Derek Klena (o.a. bekend van hoofdrollen in Wicked en Anastasia) levert een overtuigende vertolking van Christian, de gepassioneerde schrijver die verstrikt raakt in de wereld van de Moulin Rouge. Zijn stem is krachtig en emotioneel, waardoor het publiek moeiteloos meegenomen wordt in zijn reis van liefde en verlies.

Een bijzondere toevoeging aan de Broadway-cast is Boy George in de rol van Harold Zidler, de eigenaar van de Moulin Rouge. Boy George brengt een unieke flair en charisma naar het personage, en zijn muzikale bijdragen voegen een extra dimensie toe aan de voorstelling.

Wat Moulin Rouge echt onderscheidt, is de verbluffende en uitbundige visuele presentatie. De kostuums zijn weelderig, kleurrijk en extravagant, terwijl de choreografie een perfecte mix is van moderne en klassieke dansstijlen. De setontwerpen en speciale effecten tillen het geheel naar een ongekend niveau van visuele pracht. Daarnaast zit de musical vol met bekende songs die fantastisch verwerkt zijn in het verhaal. Denk aan ‘Come What May’, ‘Your Song’ en ‘Rolling In The Deep’. 

Moulin Rouge op Broadway is een theatraal spektakel dat de grenzen van musicalkunst verlegt. Met een sterke cast, meeslepende muziek en oogverblindende visuele elementen is deze productie een must-see voor iedereen die houdt van theater dat de zintuigen prikkelt. De aankondiging van de komst naar Nederland belooft een nieuwe fase van betovering voor het publiek in ons land. Moulin Rouge is niet zomaar een musical; het is een buitengewone ervaring die lang in het geheugen gegrift zal blijven. 

Moulin Rouge! De Musical is vanaf 7 september te zien is in het Beatrix Theater Utrecht. De Nederlandse première vindt plaats op 19 september 2024. De kaartverkoop gaat 14 maart officieel van start. Daarnaast is de musical nog voor onbepaalde tijd te zien in het Al Hirschfeld Theatre op Broadway.

Klik hier voor meer informatie over Moulin Rouge in New York

Klik hier voor meer informatie over Moulin Rouge in Utrecht

Foto’s door Matthew Murphy – Stage Entertainment