Musicalcompagnie Mithe brengt tijdens de paasvakantie van 2024 de musical ‘Vrouwen op de Rand van een Zenuwinzinking’, gebaseerd op de Spaanse filmklassieker van Pedro Almodóvar. In ‘Vrouwen op de Rand van een Zenuwinzinking’ volgen we Pepa en haar kleurrijke entourage doorheen het bruisende Madrid van de jaren ’80. De musical vertelt het verhaal van vijf Spaanse vrouwen wiens leven op het punt staat volledig overhoopgegooid te worden. De voorstelling is gebaseerd op de iconische ‘80s film ‘Mujeres al borde de un ataque de nervios’ van Pedro Almodóvar en is dankzij een goede mix van drama, humor en muziek een echte aanrader voor een breed publiek.

‘Vrouwen op de Rand van een Zenuwinzinking’ was eerder al te zien op Broadway (2011) en West End (2015). Musicalcompagnie Mithe is blij om deze topmusical dit jaar naar het Leuvense publiek te kunnen brengen in een regie van Dieter Verhaegen, die eerder voor Mithe al de succesvolle voorstellingen ‘The Prom’ en ‘She Loves Me’ voor zijn rekening nam. Naar goede gewoonte wordt ook deze nieuwe productie van Mithe tot in de puntjes verzorgd. Dompel je tijdens de voorstelling onder in Spaanse sferen en laat je verleiden door een sterke regie in originele vormgeving, karaktervolle looks, sfeervolle live muziek en een getalenteerde cast. “Met deze prettig gestoorde musical eren we Almodóvar’s kleurrijke wereld en de kracht van sterke vrouwelijke personages,” aldus regisseur Dieter Verhaegen. “Onze cast en crew zijn hard aan het werk om deze productie tot leven te brengen, en we kijken ernaar uit het publiek mee te nemen op onze reis.”

‘Vrouwen op de Rand van een Zenuwinzinking’ speelt op zaterdag 6 april, donderdag 11 april, vrijdag 12 april en zaterdag 13 april om 20u en op zondag 7 april om 15u in De Zonnewijzer (Wijgmaal). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Musicalcompagnie Mithe.

Cast: Pepa (Marjolein Goethaert), Lucia (Maartje Emmers), Candela (Jitte Vandoorne), Ivan (Koen Lukasczyk), Carlos (Willem Van Hecke), Marisa (Eva Holvoet), Paulina (Florence Mast) & Vertellers (Yasmine Abidi, Sarah Huysmans, Yannick Kalokerinos & Ilse Van Damme).

Meer informatie en tickets: www.mithe.be/vrouwen-op-de-rand