Tijdens het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari 2024 zijn voor slechts tien euro per kaartje voorstellingen te zien van grote bekende namen. Jamai, Carel Kraayenhof, Yentl en de Boer, het Scapino Ballet, Johnny Kraaijkamp, Soy Kroon en zangeres Mel staan in een van de tachtig theaters die dat weekend hun deuren voor iedereen openen. Een entreekaart van tien euro kan men bij de theaters kopen. 

‘De diversiteit aan voorstelling is komende editie enorm,’ laat Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds weten. ‘Er zijn voorstellingen van nieuw of lokaal talent, maar ook veel gevestigde namen hebben toegezegd dat hun voorstelling dat weekend voor slechts tien euro te zien is.’

Zo zijn er onder andere voorstellingen te zien van Tjitske Reidinga, Jamai, het Scapino Ballet, Annick Boer, Yentl en de Boer, cabaretier Rayen Panday, de band Mel & Vintage Future, Mees Kees, Pietje Bell, Charly Luske en Carel Kraayenhof. Ook Soy Kroon en Johnny Kraaykamp zullen met hun allernieuwste voorstelling Kraaij & Kroon – Papadag bestaat nietoptreden. Daarnaast treden er veel tributebands op. Theaters van Groningen tot aan Maastricht, van Haarlem tot aan Doetinchem zullen deze dag hun deuren openen en worden er ook buiten de zaal veel activiteiten georganiseerd. Tijdens het Nationaal Theaterweekend is het voor één keer mogelijk om bij een aantal theaters achter de schermen te kijken en zijn er workshops waar het publiek zich voor kan inschrijven.

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Cultuurfonds en wordt ondersteund door hoofdpartner de VriendenLoterij. In 2016 werd het Nationaal Theaterweekend voor het eerst georganiseerd. De theaters bieden dit weekend voorstellingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn, jong, oud, muziek, dans of komedie liefhebber.  

Het Nationaal Theaterweekend vindt plaats van 26 tot en met 28 januari 2024. De kaartverkoop voor de voorstellingen is reeds van start gegaan.

Meer informatie: www.nationaaltheaterweekend.nl