Sinds de aankondiging in oktober 2021 van de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ konden kinderen zich aanmelden voor de audities om in dé klas te komen van de allerleukste meester van Nederland. Vanaf maart startte STENT Casting het auditietraject met 500 enthousiaste én getalenteerde kinderen, uit al deze talenten zijn er 30 geselecteerd die afwisselend te zien zullen zijn in de musical. De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf september 2022 te zien door heel Nederland met onder andere Merijn Oerlemans en Mylène d’Anjou in de hoofdrollen. 

Na twee auditierondes werden bij de zo gehete ‘’finals’’, in het bijzijn van regisseur/choreograaf Martin Michel, kinderregisseur Maikel Nieuwenhuis, producent Giovanni Sturkenboom én boekenschrijfster Mirjam Oldenhave de 30 kinderen geselecteerd. Onder het mom van een extra werksessie met Mees Kees, gespeeld door Merijn Oerlemans, werden de kinderen naar een school in Zeist gestuurd en deden zij – voorafgaand aan hun ‘’auditie’’ – de ‘Mees Kees Kennis Quiz’. De uitkomst van iedere vraag stond voor een letter, die letters vormden het woord: ‘’PROFICIAT!’’. Vervolgens maakte Mees Kees bekend dat zij allen afwisselend in de musical mee mogen spelen, waarna de kinderen het uitschreeuwden van geluk! 

De kindercast bestaat uit: Abel van der Valk, Aberi Harushaimana, Annet van den Berg, Caithlin van Gils, Fee van der Meulen, Femke van Zoelen, Fieke Matthee, Finn Versteeg, Floor Ligthart, Frederique Fontaine, Giando Lauwerens, Janneke van Straaten, Joris Hetterscheit, Kane van Deene, Koen van Ree, Levi Simonis, Lieke Wouters, Luca Oedairam, Luca Andre Gielissen, Mathijs Stoop, Mees Sidler, Mex Vrolijks, Miki Dee, Mimi Maan, Noa Telussa, Roza Rozeboom, Shanaya Fazal, Thimo van Haaren, Tijn Palmen en Valentina di Mondo. 

Het script en de liedteksten zijn in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en choreografie, Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Evenals bij de bioscoopfilms is Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de musical. 

De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is september 2022 t/m juli 2023 te zien door heel Nederland. De kaartverkoop start binnenkort. Voor meer informatie, ga naar: www.meeskeesdemusical.nl