De vierdejaars studenten van de Frank Sanders Akademie speelden gisteravond de voorstelling Mix and Match onder leiding van Tetske van Ossewaarde en Jelle Ruijssenaars. Het werd een meertalige collagevoorstelling over relaties, opgroeien en erbij willen horen. Er waren verschillende podia en het publiek zat rondom waardoor er een extra uitdaging was voor de vierdejaars. De opstelling zorgde voor een meer interactieve en immense ervaring. Het publiek kon vanuit verschillende hoeken en perspectieven naar de voorstelling kijken, waardoor ze dichter bij de actie en de performers kwamen te staan. 

Collagevoorstelling

Een collagevoorstelling is een theatervoorstelling die bestaat uit verschillende fragmenten, scènes of elementen die op een creatieve manier aan elkaar worden verbonden. Het doel van een collagevoorstelling is vaak om een gevarieerd en dynamisch theaterstuk te creëren dat verschillende aspecten van het menselijk leven, emoties of maatschappelijke kwesties belicht. 

Verhaal

We willen helemaal onszelf kunnen zijn altijd en overal. Ieder kind en ieder mens in elk land wil gezien en gehoord worden. Erbij horen, bij de anderen; wie ze ook zijn voor ons. Diversiteit en inclusie noemen we dat. Hele grote en mooie woorden! Willen we daarvoor gaan, maar in het dagelijkse leven is het een hele worsteling. Zeker als je jong bent en corona door je leven denderde.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leidt je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen. De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest.

Waar
Frank Sanders Akademie, Postjesweg 1 te Amsterdam
Studio 5.

Wanneer
Dinsdag 14 en woensdag 15 november

Hoe laat
19:30

Toegang
5,- euro, meld je aan via vierdejaarfsa@gmail.com

Spelers: Susana Bijtelaar, Emma Broekman, Céline Grift, Lisa Hoogstadt, Esmeralda Oomen, Fleur Renes, Anieke Stilma en Laurens Vink.