In een bloedheet Zuiderparktheater vond vandaag de eerste editie plaats van het Musical Summer Concert. musicalsterren, eén pianist, één drummer en de mooiste musical hits. Elindo Avastia, Esmee Dekker, David van den Tempel en Nienke Latten brachten, onder begeleiding van pianist Billy Maluw en drummer Andre van Damme, de mooiste musicalnummers tijdens het Musical Summer Concert. Ondanks de hitte zorgde de zang regelmatig voor kippenvel. 

Esmee en David hebben allebei op de Frank Sanders Akademie gestudeerd en Nienke en Elindo op de Fontys Hogeschool in Tilburg.

Vanzelfsprekend werd er door het publiek afstand gehouden zoals dat door het RIVM bepaald is en hadden er diverse mensen een paraplu meegenomen tegen de zon.  De zomerse sfeer maakte dat het publiek heerlijk kon genieten van deze talenten die hals reikend uitkijken naar het moment dat ze weer het theater in kunnen. Nu zongen ze solo, in duetten en samen de mooiste nummers.  Esmee speelt binnenkort weer in Lazarus, David zal gaan spelen in ‘Haal het doek maar op’ en Nienke kan niet wachten tot Aladdin in Stuttgart weer zal gaan spelen. Doordat Nienke momenteel in Nederland is, was dat de uitgelezen kans voor het publiek van het Musical Summer Concert, om van haar talent te genieten. Elindo hoopt zo snel mogelijk weer te spelen in Kinky Boots.

Musical Summer Concert

Het Musical Summer Concert stond garant voor anderhalf uur genieten van de mooiste musical hits. Hits uit de carrières van de artiesten ontbraken niet, maar ook beroemde klassiekers uit shows als Cats en Wicked waren te horen en ook nieuwe hitmusicals waaronder Hamilton en Dear Evan Hansen waren onderdeel van dit musicalprogramma.

Nienke Latten

Nienke is afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool. Nadat ze de rol van de prinses in De Gelaarsde Kat had gespeeld, verhuisde ze naar Hamburg om in Aladdin te gaan spelen en verhuisde vervolgens naar Stuttgart, waar ze elke avond haar droomrol speelt als prinses Jasmin in de Disney musical Aladdin.

Esmée Dekker

Esmée is een Nederlandse zangeres/actrice. Bekend van verschillende musicals waaronder De Jantjes, Heerlijk duurt het langst, Zo’n Toon, A Chorus Line, My Fair lady als Eliza Doolittle (genomineerd voor Beste vrouwelijke hoofdrol) en Evita als Maitresse en alternate Evita. Esmee speelt in de musical Lazarus de rol van Angel number one.

 

David van den Tempel

Na zijn opleiding was hij o.a. te zien in de muziektheater voorstelling “Het meisje met het rode haar.” Vervolgens was David in 2016 te zien in “Soldaat van Oranje de musical.” Hierna tourde hij in 2017 in de Musical Award winnende voorstelling, “Adele, Conny, Jasperina – De Grote Drie.” Vervolgens was hij in 2018 te zien in de musical “The Full Monty” en in 2018/2019 in “Evita.” David speelde recent in de musical “Vietnam.”

Elindo Avistia

Elindo Avastia studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg waar hij de opleiding Muziektheater volgde. Daar kreeg hij onder anderen les van Edward Hoepelman. Hij was onderdeel van de muziekshow Ghost Rockers van Studio 100. Elindo was al eerder te zien in de musicals The Color Purple en Mamma Mia! waarin hij de cover was van de rol van Sky en speelde recent in de musical Kinky boots.