De tweede- en derdejaars studenten Fontys musicaltheater spelen volgend weekend de musical Our House. De sensationele Madness musical die je meeneemt op een waanzinnige reis vol avonturen. Vanmorgen kregen wij een voorproefje tijdens de perspresentatie. Vooraf waarschuwde regisseur William Spaaij ons dat we niet moesten vergeten dat het nog studenten waren. Die opmerking had hij achterwege kunnen laten. Wat een hoog niveau lieten de studenten nu al zien, terwijl ze nog anderhalve week hebben om te repeteren. 

Verhaal:

Joe Brouwer groeit op in Tilburg. Zijn vader heeft het huis verlaten nadat hij vrijgelaten werd uit de gevangenis, en zijn moeder doet haar best om Joe en de rest van de buurt een goed leven te geven. Als Joe op zijn 16de verjaardag indruk wil maken op zijn vriendinnetje, Sarah, loopt het mis. De politie komt achter hem aan, en hij staat voor een keuze: zich laten oppakken of vluchten.

 

Wat volgt zijn twee verhalen: het zwarte verhaal (nadat hij vluchtte) en het witte verhaal (nadat hij zich liet meenemen). We zien hoe zijn leven in beide gevallen verdergaat, en hoe zijn keuze als jonkie daar invloed op heeft. Witte Joe die alle moeite om zijn leven terug op de rails te krijgen en krijgt heel wat tegenslagen te verwerken, terwijl Zwarte Joe zich een weg baant naar het illegale leven en veel geld verdient.

Our House moedigt ons aan om bewuste keuzes te maken die in lijn liggen met ons innerlijk kompas, zodat we het leven kunnen leiden dat we werkelijk willen. Laat je inspireren door dit betoverende verhaal en ontdek de kracht van keuzes. Met de onweerstaanbare muziek van de legendarische Britse band Madness is dit een musical die je niet mag missen.

Cast: Stijn Linders, Eva van ’t Walderveen, Ineke Somers, Fleur van der Hoeven, Mara Hoezen, Lenny Tosserams, Léanne van Alebeek, Amber Elberse, Boyd de Laat, Rody Houtveen, Remi de Smet, Kobe Donckers, Matthew de Bruyne, Sophie Fisher, Steven van Gemert, Lisa Meesters, Winter Twilt, Josephine van Waesberghe, Femke van der Endt, Joran Fokkens, Ryk Helle, Maartje Petersen, Gené van der Velden, Leandra Wijbenga

Regisseur William Spaaij
Choreograaf Javan Hoen
Muzikale leiding Jack Breikers & Hans Avontuur
Regieassistent Chris van der Lee
Dance captain Fleur van der Hoeven

Kijk voor meer informatie op https://www.schouwburgconcertzaaltilburg.nl/ De tweede- en derdejaars studenten muziektheater spelen Merrily We Roll Along. Kijk voor meer informatie op https://janvanbesouw.nl/programma/

Merrily We Roll Along

In Merrily We Roll Along onderzoeken de studenten Muziektheater de opkomst en ondergang van de vriendschap tussen Franklin, Charlie en Mary. In omgekeerde volgorde. We beginnen aan het eind, op het slagveld. Daarna gaan we steeds verder terug in de tijd. We eindigen bij een vrolijke eerste ontmoeting onder een wolkeloze hemel. Er wordt geproost, gefeest, teleurstellingen weggeslikt en opnieuw begonnen. Kortom, alle ups en downs van het leven komen voorbij.

Merrily We Roll Along is een musical van Stephen Sondheim. Dat alleen al maakt het de moeite waard. Voeg daar het talent van de studenten aan toe en je hebt alle reden om deze bijzondere voorstelling te gaan zien!

Beide voorstellingen zijn de moeite waard van bezoeken, want dit is de kans om de sterren van de toekomst nu al te zien schitteren. De kaartjes kosten nog geen twintig euro, dus voor de prijs hoeft u het niet te laten.

De videoreportage volgt later.