Slechts drie keer mochten de tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie hun voorstelling ‘The Lost Children’ spelen in DeLaMar West tijdens Storm the stage.

Tijdens Storm the stage laten studenten van verschillende musical- en theateropleidingen in Nederland zien wat ze in hun mars hebben. En waar kan dat beter in DeLaMar West? In DeLaMar West staat talentontwikkeling centraal en zie je het nieuwste op het gebied van musical. Storm the stage bestaat uit de eindejaarsvoorstellingen The Lost Children en Mahagonny 2.0 van de Frank Sanders Akademie, de musical Als dit het niet is van studenten van de AHK en de muziektheatervoorstelling Show & tell van Codarts Muziektheater.

Het theater was uitermate geschikt voor deze voorstelling en er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte. Leuk detail was dat ook de trap achterin regelmatig werd gebruikt. We zien een groep jongeren die wonen in een oud kraakpand in Amsterdam. In een poging iets van het leven te maken, komen zij in opstand tegen hun ouders en de wereld. Met de muziek van Michael Jackson, in een nieuw jasje gestoken, was ‘The Lost Children’ een eigentijdse en eigenzinnige musical die je meenam in de belevingswereld van deze groep. We zagen leuke choreografieën en ook de zang was goed verzorgd.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leidt je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen. De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest.

Cast:

Rheza Häger, Karlijn van der Linde, Delaja Verduin, Shahinez de Leeuw, Liesl Torfs, Lente de Vries, Ophelia Vander Beken, Melissa van Hengstum, Mees de Heus, Youri Ouwerkerk, Bente Stoelwinder, Richannel Wesker en Dané Wessels

Regie: Frank Sanders
Muzikale leiding: Frans Heemskerk
Choreografie: Carolien Kanters