In het Beatrix Theater in Utrecht verschenen gisteren veel nieuwe gezichten op het podium tijdens de voorstelling van Tina. Na een castwissel hebben een aantal rollen een nieuw gezicht gekregen, maar ook leden van de eerste cast kan je nog steeds zien schitteren op het podium.

Tina de musical

TINA: De Tina Turner Musical die sinds 2020 op het podium staat heeft op donderdag opnieuw een première gespeeld, met een deels nieuwe cast. De nieuwe castleden zijn onder andere: Steven Roox, Liss Walravens, Tjindra Metschendorp, Dieter Spileers en Channah Hewitt.

Nyassa Alberta

Dat het goed ging kan je duidelijk merken aan de cast. Zowel de nieuwe en de oude castleden waren na afloop ontzettend enthousiast om de voorstelling die zij deze avond hebben neergezet. “Het was fantastisch, ik heb ontzettend genoten!” vertelt Nyassa Alberta die de krachtige rol van de bekende Tina Turner speelt. Ook vertelt ze dat het wel echt even schakelen is. “Je hebt al zo een lange tijd met dezelfde cast gespeeld, dat het echt gek is om een bekende pruik te zien met een nieuw gezicht.”. Maar de nieuwe energie die er dan bij zo een castwissel komt kijken is volgens Nyassa geweldig.

Jeanine La Rose

Ook Jeanine La Rose, die de rol van GG (oma van Tina) speelt, heeft genoten van deze bijzondere avond. “Het ontmoeten en spelen met de nieuwe cast was als een fles champagne die je open popt, zó bruisend.” Dat het afscheid van de oude cast emotioneel was weet Jeanine maar al te goed. “Ik heb zeker gehuild bij de laatste voorstelling met de oude cast, maar de frisse energie die er nu speelt is ook wel heel bijzonder.”.

Steven Roox

Steven Roox die de komende tijd de rol van manager Roger Davies mag gaan spelen voelt zich als toerist in de voorstelling: “Het is zo’n leuke rol die ik mag spelen. Ondanks dat ik het belangrijk vind dat het verhaal duidelijk overgebracht wordt, ben ik blij dat ik er met mijn rol humor en luchtigheid in kan brengen.” Steven vertelt dan ook dat hij heel blij is dat hij deze rol mag overnemen van Terence van der Loo. Wat wel even wennen was, was het leeftijdsverschil. “Ik moet opeens iemand spelen die tien jaar jonger is, gelukkig heeft het scheren van mijn baard daar al bij geholpen.”

Liss Walravens

Dat de nieuwe cast met open armen ontvangen is kan Liss Walravens, die de rol van Rhonda Graam mag spelen, alleen maar bevestigen. “We werden zo goed opgevangen en geholpen door de bestaande cast. We mochten alles vragen waar we dan ook vragen over hadden.”. Tijdens de repetities heeft Liss meerdere keren gekeken naar hoe Rhonda gespeeld werd, maar de rol volledig overnemen dat lukt volgens haar nooit: “Ik heb zeker een aantal dingen overgenomen, maar ik heb ook mijn eigen sausje eraan toegevoegd.”.

Al met al heeft de castwissel gezorgd voor een cast met een nieuwe bruisende energie. Die er allemaal zin in hebben om het verhaal van Tina Turner door te geven aan het publiek.

Meer informatie vind je hier.

Verslag: Sanne Bitter
Foto: Monique Picocrie