In de aanloop naar dé nationale opening van het culturele seizoen, roept de Uitmarkt heel Nederland op om nu al je stoel te reserveren voor een van de theater, film of podiumvoorstellingen in Nederland. Deze sympathieke actie jaagt bezoekers aan nú al kaarten te kopen om zo de cultuurindustrie een zetje in de rug te geven. 

“De bezoekersaantallen blijven na twee corona jaren helaas nog steeds achter bij de verwachtingen. Met deze ludieke manier willen we met de Uitmarkt bezoekers niet alleen, inspireren, informeren en amuseren maar ook activeren het komende jaar meer te bezoeken,” aldus Geert Udo, bestuurslid van de Stichting Uitmarkt.

Vooraan bij Willeke Alberti

Met de actie ‘Reserveer nu je stoel, dan zit je straks vooraan’ nodigt de Uitmarkt de bezoekers, van het concert dat Willeke Alberti en haar band op 26 aug om 20.30 uur op het Museumplein zal geven, uit om met hun eigen stoel naar het plein te komen om vervolgens het concert van dichtbij mee te mogen maken. 

Uitmarkt op Locatie: Jong en tóch klassiek

Naast het reeds bekende programma van de Uitmarkt de Cultuurtuin en Uitmarkt in Concert hebben we extra aanwinst op het programma Uitmarkt op Locatie. Met de toevoeging Jong en tóch klassiek van NORMA Cultuurexplosie in samenwerking met de Uitmarkt is de programmering van cultuurhuizen rondom het Museumplein en Leidseplein compleet. In het Uitmarkt-weekend geven jonge musici gratis concerten in de Amsterdamzaal van het Concertgebouworkest. Het orkest, zelf op tournee in het buitenland, opent hiermee de deuren voor het publiek om op een laagdrempelige manier kennis te kunnen maken met jong talent.

Voor meer informatie en het hele programma: www.uitmarkt.nl