Miss Saigon, de wereldwijde hitproductie van Cameron Mackintosh, zal vanaf november 2021 voor het eerst in Wenen te zien zijn. VBW artistiek directeur Christian Struppeck brengt de beroemde musical van Alain Boublil & Claude-Michel Schönberg in de spectaculaire nieuwe versie als openingsproductie in het onlangs gerenoveerd Raimund-theater. Op 23 november starten de try-outs, op 3 december 2021 vindt de langverwachte galapremière plaats.

In deze productie doen veel Nederlanders mee. Zo zal Oedo Kuipers de rol van Chris voor zijn rekening nemen. Thijs Snoek is zijn vervanger. Gino Emnes vertolkt de rol van John. Als Gino afwezig is, zal Roy Goldman hem vervangen. Gigi wordt gespeeld door Annemarie Lauretta en bij afwezigheid zal Dana van der Geer de rol voor haar rekening nemen. Dana, Thijs en Roy zijn op de andere dagen te zien in het ensemble. Leon de Graaf speelt ook in het ensemble en is cover Regelaar. Elies de Vries, Stef van Gelder, Dennis Spee en Loek Meijer spelen in het ensemble.

Miss Saigon

Het ontroerende liefdesverhaal van Kim, het Vietnamese meisje, en Chris, de Amerikaanse GI, en hun noodlottige ontmoeting in Vietnam komt tot leven in een uitbundige enscenering met beklijvende muziek, extravagante choreografie, een opvallende set en adembenemende technische effecten. Het dramatische moment waarop een helikopter op het podium landt, wordt niet voor niets beschouwd als een van de meest onvergetelijke momenten in de geschiedenis van musicals. Een geweldige show met een geweldige cast, geweldige effecten – emotioneel, aangrijpend en verontrustend tegelijk.

Kijk voor meer informatie op https://www.musicalvienna.at/en/schedule-and-tickets/schedule/production/924/Miss-Saigon/calendar