Up Here! is een muzikale romantische komedie die zich afspeelt in New York in 1999. We volgen het bijzondere verhaal van een doodgewoon stel dat verliefd wordt en te maken krijgt met een wereld vol herinneringen, obsessies, angsten en fantasieën die in hun hoofd leven. Hierdoor ontdekken ze dat zijzelf misschien wel het grootste obstakel vormen om samen geluk te vinden.

 

In de eerste aflevering vertelt Lindsey dat ze wat anders wil. Als ze een schrijversprijs wint is dat voor haar de reden om naar New York te gaan om daar als schrijfster haar geluk te beproeven.  De stemmen van haar vader, moeder en beste vriendin in Lindsey haar hoofd zorgen ervoor dat ze deze stap wil maken maar hoe vertel je dat jouw partner? De mensen van die stemmen duiken ook in beeld op wat leidt tot komische momenten en laat de confrontatie zien van Lindsey haar gedachten en haar stemmen die regelmatig met elkaar botsen.

Haar betuttelende man, Ned, wil niet mee in haar gedachten, wil niet mee naar New York en gelooft ook niet dat ze stemmen hoort. Na een nacht waarin ze slecht geslapen heeft, besluit ze dat ze bij haar man weg gaat en op weg naar New York gaat.

In New York aangekomen bezoekt ze haar woning die nauwelijks ruimte biedt en de prijs voor haar verhaal is ook al niet wat Lindsey verwacht had. Als op een avond haar kamergenoot, Marta, haar een duidelijk spiegel voorhoudt, gaat Lindsey er op uit en ontsnapt uit haar appartement.

Daar ontmoet ze een man, Miguel, in een bar waarmee ze wat drinkt en mee uit gaat. Dan besluit Miguel om voor Lindsey een onverklaarbare reden, weg te lopen. Dan blijkt dat ook hij stemmen hoort en je deze personages ook ziet.

Deze serie is mooi gemaakt door de makers van de bekende musicalfilm Tick, tick…Boom! De schrijvers van de nummers zijn onder andere bekend van Frozen en hebben mooie eigentijdse muziek gemaakt waarbij alles perfect past in het verhaal en de nummers niet op zichzelf staan. De cast is sterk gekozen en spel, dans en zang staan ook in deze serie weer op hoog niveau en zijn krachtig waardoor je de hele serie geboeid blijft kijken.

Mooie komische momenten worden afgewisseld door emotionele scenes waarbij je telkens nieuwsgierig bent wat er dan weer gaat gebeuren. Dat resulteert in herkenbare situaties en mede daardoor ook komische scenes waardoor je lekker deze serie blijft hangen en die in een klap af kunt kijken.

Nieuwsgierig geworden? Gelukkig bestaat deze eerste serie uit acht afleveringen van ongeveer een half uur.  Up Here! is nu exclusief te streamen via Disney+. 

De cast bestaat uit:

  • Mae Whitman as Lindsay
  • Carlos Valdes as Miguel
  • Katie Finneran as Joan
  • John Hodgman as Tom
  • Andréa Burns as Rosie
  • Sophia Hammons as Celeste
  • Rehanshi Mirza as Sara
  • Emilia Suárez as Renee

Foto’s en trailer: Disney Plus