Het kersverse productiehuis Backstage Producties gaat voor de vijfde keer op korte tijd in premiere met de familiemusical ‘Pocahontas’. Regisseur Floris Devooght maakt een verfrissende voorstelling vormgegeven met dynamische choreografieën van Björk Gunnardottir en originele muziek van Sam Verhoeven.
 
The Voice-finaliste Silke Mastbooms vertolkt met haar gouden stem op meesterlijke wijze de titelrol Pocahontas. Haar tegenspeler Juan Gerlo geeft gestalte aan de ontdekkingsreiziger John Smith. Het duo Tee en Tadzi, respectievelijk gespeeld door de geniale Kobe Van Herwegen en het veelbelovende jong talent Iyayi van Brussel, tilden de voorstelling naar een hoger niveau.
 
 
 
Verder leverden Gio Kemper (Yuma), Ivan Pecnik (Gates) en Stijn Proesmans (Purdy) zeer mooie prestaties ondersteunt door een veelzijdig getalenteerd, maar af en toe weinig energiek ensemble. 
 
Pocahontas speelt nog de hele Paasvakantie in Antwerpen en het weekend van 13, 14 mei in Gent.

Pocahontas

Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden.
 
Productie: Backstage Producties
Script: Tijl Dauwe
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Floris Devooght
Choreografie: Björk Gunnardottir
 
Cast: Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Kobe Van Herwegen, Giovanni Kemper, Ivan Pecnik, Gina Brondeel, Iyayi Van Brussel, Stijn Proesmans, Dorian Liveyns, Wout Verstappen, Lonis Mouhoubi, Daan Keisse, Laure Ven, Lies Corremans, Jessica Celmar
 
Verslag: Kobe Donckers
Foto’s: Backstage Producties