‘Los’ is de titel van de musical die de tweedejaars brengen in het Pleintheater in Amsterdam. Het verhaal gaat over 14 jonge mensen die wonen in de Rembrandtflat. Iedereen leidt een eigen leven en op zoek naar vernieuwing, identiteit en is op zoek naar de eigen weg in het leven. Hoe ga je om met de dagelijkse sleur en wat doe je als er onverwachte dingen op je pad komen?

Het verhaal van ‘Los’ is eigentijds en speelt zich af in Amsterdam waar de woningnood hoog is en de drugproblematiek hoog op de agenda staat. Drie groepen wonen in de flat waar het café in het gebouw de centrale plek is waar iedereen bij elkaar komt. Drie groepen worden ineens één als de belangen van iedereen ineens onder druk komen te staan.

Na de Corona-lockdowns was dit de eerste keer dat de studenten voor een vrijwel uitverkochte zaal mochten spelen en dat meteen maar liefst viermaal. Voor hen een hele andere ervaring waarbij tijdens Corona alleen voor medestudenten werd gespeeld.

Het decor bestond in wezen uit vier delen, drie wooneenheden en het café en werd daarbij aangevuld met een strak lichtplan. De cast speelde vol enthousiasme en inzet waarbij de drie disciplines van musical, dans, spel en zang uitgebreid aan bod kwamen.

De cast bestond uit Susana Bijtelaar, Emma Broekman, Aniek van Dijk, Céline Grift, Lisa Hoogstadt, Dominique Leensen, Esmeralda Oomen, Fleur Renes, Maarten van Schalm, Anieke Stilma, Lars Vaessen, Iris Verhaak, Laurens Vink en Diana Westra.

De regie was in handen van Steven Moonen, de choreografie werd verzorgd door Sophie Van Hecke en de groep werd muzikaal begeleid door Frans Heemskerk. Het script was gemaakt door Dominique Leensen en Emma Broekman. Vocal coach was Margot Giselle en het lichtontwerp was verzorgd door Ewout Heijbroek.

Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leid je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs.