In theater de Sloot speelden de tweedejaars studenten van de Frank Sanders Akademie de voorstelling Wie vermoordde Holmes? Een zelfgeschreven stuk waar men ook zelf de muziek bij heeft gezocht en teksten op heeft geschreven. Bij het schrijven zijn ze begonnen met het plot en is vanuit dat punt de voorstelling geschreven. Het resultaat een leuk en origineel verhaal. Om het verhaal te ontrafelen, werd er gebruik gemaakt van flashbacks.

Verhaal

We zijn in Londen, 1886. De befaamde detective, Sherlock Holmes, is een week geleden onder verdachte omstandigheden dood gevonden onder zijn balkon. De imposante uitvaart is zojuist afgesloten en er volgt een nazit in Sherlock’s ouderlijk huis. Daar is een select groepje intimi uitgenodigd, nog onwetend over de reden van hun aanwezigheid daar…

De voorstelling was verzorgd en mooi aangekleed. Wie de moord heeft gepleegd, mogen wij helaas niet vertellen. Anders zijn wij wellicht de volgende slachtoffers, werd ons na afloop verteld.

De Frank Sanders Akademie

De Frank Sanders Akademie leidt je op tot uitvoerend musicalacteur en leert je hoe je een musical maakt en produceert. Na de opleiding ben je een zelfstandig artiest die voor zijn eigen werkgelegenheid kan zorgen.

De Frank Sanders Akademie maakt deel uit van het ROC van Amsterdam en is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang theorie- en praktijkles op niveau 4. Hierna is het mogelijk nog een extra vierde leerjaar te volgen op de akademie. Onze docenten werken allemaal in de musical- en theaterwereld. Je krijgt dus les van vakmensen die het beroep goed kennen. Zij geven les in acteren, zingen en dansen. Dit zijn de vaardigheden die het belangrijkst zijn voor elke musicalartiest. Daarnaast krijg je regelmatig les van gastdocenten uit de kleinkunst, het toneel en het jeugdtheater, denk aan artiesten en regisseurs als Karin Bloemen, Pia Douwes, Theo Nijland, Doris Baaten, Tetske van Ossewaarde, Paul van Ewijk en Eddy Habbema. 

Naast zang, dans en spel besteden we aandacht aan vakken als musical schrijven (script en muziek), decor- en lichtontwerp en productie. Gedurende het schooljaar maken we verschillende producties die we spelen in zowel de Akademie als theaters in Amsterdam. Tot slot sluiten we ieder studiejaar af met een eigen musicalproductie.

Spelers: Quinten De Baets, Marleen Bakker, Tessa van Bergen, Lars van den Bosch, Maud Bruineberg, Cheyenne Groeneveld, Elvera van de Meent, Rijanne Mink, Melodi Savur en Rick Verbraak.

Regie en choreo: Carolien Canters
Muzikaal leider: Frans Heemskerk
Regie assistent: Loïs Bozac
Zangcoach: Karin Bos